Cele mai multe joburi pentru vorbitori de limba germana le găsești pe MeinJob, o inițiativă a Asociației Gutenberg. Început ca un proiect realizat de studenți pentru studenți, membrii Asociației au decis că vor mai mult decât un proiect studențesc. Pentru aceasta, a fost nevoie de resurse pentru a crește proiectul. Astfel, a luat naștere MeinJob – singura platformă online de joburi dedicată exclusiv vorbitorilor de limba germană.

În limbaj modern de antreprenoriat, acest proiect e un spin-off din Gutenberg. Partea interesantă pentru tine, în calitate de student, se află la finalul acestei pagini! Dacă crezi că nu ai răbdare, dă scroll și citește acolo. Te asigurăm, însă, că urmează informații care îți pot fi utile!

Ce face MeinJob pentru studenții vorbitori de limba germană?

Site-ul MeinJob.ro

În conformitate cu valorile Asociației Gutenberg, ne propunem să promovăm oportunități de dezvoltare personală și profesională. Concret, promovăm joburi pentru vorbitorii de limba germană. Printre acestea se numără joburi full-time, part-time, joburi de vară sau chiar internshipuri. Pentru a face acest lucru, am investit într-un site pe care îl găsiți la adresa www.meinjob.ro. Obiectivul principal pe care ne-am concentrat în crearea sa a fost o interfață user-friendly. Fiind accesibil și ușor de navigat, facilităm contactul dintre companii și potențialii angajați. Voi, utilizatorii, vă puteți crea cont cu Facebook sau LinkedIn, prin doar 2 clickuri. Firmele au acces la CV-uri, acestea fiind ușor de vizualizat și sortat.

Blogul Cariere.MeinJob.ro 

Apoi, ne-am dat seama că vrem să venim și cu sfaturi, recomandări, idei, multe articole pe dezvoltare personală și management de proiect. Pe scurt, credem că învățămintele din Gutenberg pot să te ajute înainte de a-ți lua primul job, dar și după. De exemplu, articolele noastre abordează teme practice precum sfaturile pentru un interviu de succes și cum să îți creezi un CV. De asemenea, poți afla și despre teme mai complexe, cum ar fi etica în muncă sau cum să îți schimbi gândirea pentru a fi mai eficient la locul de muncă. Ne dorim să împărtășim astfel de lucruri cool, dar și utile, deci am creat un blog dedicat carierei!

Revista MeinJob, în format print, care se distribuie studenților din Cluj și București (momentan)

Această inițiativă există din 2017. Încă de atunci, adunăm la un loc joburi și articole utile pentru studenții vorbitori de limba germană din Cluj și București. Revista MeinJob se distribuie înainte de sesiunea de examene. Astfel, studenții au șansa de a-și căuta un job sau un internship imediat după susținerea examenelor. În fiecare an, promovăm articole faine pe teme variate și de interes pentru studenți. Acestea pot fi utile mai ales pentru absolvenții în căutarea unui loc de muncă. Printre aceste teme se numără leadershipul, start-upurile, oportunitățile de angajare pe perioada verii și multiple articole din sfera dezvoltării personale. Articolele noastre sunt utile mai ales deoarece promovează și surse externe care pot contribui la dezvoltarea studenților. Printre acestea se numără unele aplicații, site-uri, canale de YouTube sau diverși autori.

Academia MeinJob: Târgul de joburi pentru vorbitori de germana

 

Academia MeinJob este un târg de joburi care a fost organizat, până în prezent, în 4 ediții. Unii parteneri au sperat că vom reuși să strângem sute sau mii de participanți. Totuși, acest lucru este greu de realizat, aflându-ne la început de drum. Cu toate acestea, nu ne-am lăsat descurajați! Pentru numărul relativ restrâns de vorbitori de limba germană în căutare de joburi sau de oportunități de dezvoltare personală, am organizat workshopuri desfășurate de diferite firme. Acestea au avut rolul de a promova compania și de a le prezenta participanților beneficiile angajării în firmele respective. În plus, au fost abordate teme de interes, utile pentru tinerii germanofoni.

 

Ce face Gutenberg pentru MeinJob și MeinJob pentru Gutenberg?

Ca în orice relație serioasă și sănătoasă, ambii parteneri trebuie să ofere și să primească ceva. Cele două inițiative se află în strânsă legătură și colaborare. Gutenberg este o asociație studențească – dar ce se întâmplă după ce membrii termină facultatea? Răspunsul la această întrebare este chiar start-upul MeinJob. Haideți, deci, să vedem cum funcționează acest sistem!

Gutenberg pentru MeinJob

Fiind o asociație studențească, Gutenberg este un cadru foarte bun pentru  dezvoltarea personală și profesională a studenților vorbitori de limba germană din Cluj, București și Iași (momentan). Obiectivele Asociației pe termen lung cuprind și o componentă de start-up și antreprenoriat. Prin acest obiectiv, Asociația Gutenberg își propune să sprijine preponderent studenții din organizație (și nu numai) să fondeze sau să se alăture startup-urilor existente. Astfel, asigurăm continuitatea în cadrul organizației. Noi le oferim membrilor șansa de a rămâne aproape de noi chiar și după ce „scapă” de studenție. Aceștia sunt nevoiți să se confrunte cu „viața reală”, care presupune și o carieră. De aceea, noi le oferim un punct de pornire.

MeinJob pentru Gutenberg

MeinJob oferă profesionalism și resurse. Oferă membrilor asociației posibilitatea de a rămâne în comunitatea Gutenberg și după angajare. În plus, platforma facilitează contactul cu companiile germanofone și găsirea sponsorilor și partenerilor. În plus, permite și identificarea multiplelor posibilități de dezvoltare personală sau de îmbunătățire a anumitor abilități. Printre acestea se numără și Centrul de limba germană Gutenberg. Centrul este o inițiativă Gutenberg care le oferă membrilor posibilitatea de angajare și de evoluție profesională. Suntem o comunitate și ne ajutăm reciproc!

 

Ce ai avea tu de câștigat ca student vorbitor de limba germană, mai exact ca membru Gutenberg?

Dacă ești student vorbitor de limba germană și nu ești membru în Gutenberg, nicio problemă. Devino membru Gutenberg aici!

Dacă ești deja membru, știi cum se zice: „Alles ist fertig, es muss nur noch gemacht werden” (totul e gata, mai trebuie doar făcut). Pe scurt, căutăm studenți care să devină membri implicați. Ne dorim ca aceștia să își asume responsabilități în organizație, să coordoneze departamente, proiecte sau chiar organizația. Vrem să vedem oameni care vor și pot!

Nu trebuie neapărat să dețină abilitățile x, y și z, acestea se pot învăța în organizație. Fiecare coordonator de departament sau de proiect are o metodologie la dispoziție. Prin intermediul ei, atât coordonatorul, cât și ceilalți membri învață cum să realizeze cu succes diferite sarcini. De asemenea, fiecare coordonator are și un mentor. Acesta îl ajută cu sfaturi și ghidare în vederea implementării taskurilor și a depășirii posibilelor obstacole.

Concluzionând: recomandarea noastră este să te implici 100% în perioada studenției în Gutenberg. Să înveți, să crești și să te dezvolți făcând treabă în organizație și apoi chiar în start-upuri. Dacă se va întâmpla să nu existe „Einklang” între noi și tine, măcar știm o treabă. Poți oricând să renunți și poate chiar să îți cauți oportunități pe MeinJob.

Dacă nu mai ești student

Noi am construit această comunitate pentru că noi nu am avut așa ceva. De aceea, am avut nevoie să ne creăm acest cadru de dezvoltare personală. Dacă crezi că e o inițiativă bună, te invităm să vizitezi MeinJob.ro. Dacă îți place un job de pe site, ne-ar ajuta dacă ai aplica prin site-ul nostru. Nu uita că platforma îți oferă multe opțiuni din care să alegi: joburi full- și part-time, joburi de vară, internshipuri. Așadar, dacă ești vorbitor de limba germană, sigur există ceva și pentru tine!

 

Îți mulțumim!

Dacă îți place articolul, te invităm să îl distribui, ca să ajungă la cât mai multă lume faină, mai ales la prietenii tăi care sunt în căutare de joburi pentru vorbitori de germana!