MeinJob este o inițiativă a Asociației Gutenberg. Început ca un proiect de studenți pentru studenți, membrii asociației au decis că vor mai mult decât un proiect studențesc, iar pentru aceasta erau nevoie de resurse pentru a crește proiectul. Astfel s-a creat MeinJob un site de joburi pentru vorbitori de germana.

În limbaj modern de antreprenoriat, acest proiect e un spin-off din Gutenberg. Partea interesentă pentru tine ca student e chiar la urmă! Dacă crezi că nu ai răbdare, dă-i scroll și citește acolo.

Ce face defapt MeinJob pentru studentii vorbitori de limba germana?

Site-ul MeinJob.ro

Ne propunem să promovăm oportunități de dezvoltare personală și profesională, mai concret joburi pentru vorbitori de germana. Pentru a face acest lucru am investit într-un site pe care îl găsiți la adresa www.meinjob.ro. Am avut ca obiective să fie ușor de folosit pentru useri, dar și pentru firme. Voi, utilizatorii vă puteți crea cont cu Facebook sau LinkedIn, cu doar 2 click-uri. Firmele au acces ușor la CV-uri și sunt usor de vizualizat și sortat.

Blogul Cariere.MeinJob.ro 

Apoi ne-am dat seama că vrem să venim și cu sfaturi, recomandări, idei, multe articole pe dezvoltare personală și management de proiect. Pe scurt, credem că invățămintele din Gutenberg, pot să te ajute înainte de a-ți lua primul job, dar și după. Ne dorim să împărtășim astfel de lucruri cool, așadar am creat un blog dedicat carierei!

Revista MeinJob, în format print care se distribuie studenților din Cluj și București (momentan)

Această inițiativă există din 2017, an din care punem joburi și articole la un loc și le dăm studenților vorbitori de limba germană din Cluj și București, chiar înainte de sesiune. Astfel aceștia pot să își caute un job cum scapă de sesiune. În fiecare an am promovat articole faine de la leadership la startup-uri prezentând tot timpul argumente pro și contra.

Târgul de joburi pentru vorbitori de germana

Acest târg de joburi l-am organizat în doar 2 ediții. Am reușit foarte greu să strângem sutele sau miile de participanți așteptați de unii parteneri. Adevărul e că noi vorbitorii de limba germană suntem puțini și deloc tradiționali. Ne merge bine și așteptăm să vina joburile la noi. Internet works just fine for us. Poate pe viitor ne răzgândim 😀 totul depinde de ce feedback primim.

 

 

Ce face Gutenberg pentru MeinJob și MeinJob pentru Gutenberg?

Ca în orice relație serioasă și sănătoasă, ambii parteneri trebuie să ofere și să primească câte ceva. Vă recomandăm un articol despre Centrul de limba germană Gutenberg, care este o altă astfel de inițiativă a Asociației Gutenberg.

Gutenberg pentru MeinJob

Gutenberg este un cadru de dezvoltare personală și profesională pentru studenții vorbitori de limba germană din Cluj, București și Iași (momentan). Obiectivele asociației pe termen lung au și o componentă de Startup și antreprenoriat. Prin acest obiectiv Asociația Gutenberg își propune să sprijine preponderent studenții din organizație, dar nu numai, să fondeze sau să se alăture startup-urilor existente.

Sunt anumite condiții, dar dacă ești membru Gutenberg le poți afla. Apoi Gutenberg a construit o comunitate prin organizațiile și proiectele pe care le-a organizat. MeinJob se adresează acestei comunități. Practic după ce ”scapi de studenție”, dai carieră și viața reală. Adică un job.

MeinJob pentru Gutenberg

MeinJob oferă profesionalism și resurse. Oferă posibilitatea membrilor asociației de a rămâne în mediul Gutenberg și după angajare. Oferă sprijin în vederea găsirii sponsorilor și ale partenerilor prin contactul pe care îl are cu firmele, dar și multe alte astfel beneficii. Suntem o comunitate și ne ajutăm reciproc! Asta e ceea ce contează.

Ce ai avea tu de câștigat ca student vorbitor de limba germana, mai exact ca membru Gutenberg?

Dacă ești cumva student vorbitor de limba germană și nu ești membru în Gutenberg, nicio problemă. Devino membru Gutenberg aici!

Dacă ești deja membru, vorba neamțului ”Alles ist fertig, es muss nur noch gemacht werden” (totul e gata, mai trebuie doar făcut). Pe scurt, căutăm mebrii implicați care vor să își asume responsabilități în organizație, să coordoneze departamente, proiecte sau chiar organizația. Vrem să vedem oameni care vor și pot!

Nu trebuie neapărat să dețină abilitățile x, y și z, abilitățile se pot învăța în organizație. Fiecare coordonator are o metodologie la dispoziție care îl învață cum să facă ceea ce trebuie să facă și un mentor care îl ajută cu sfaturi și ghidare în vederea implementării taskurilor și ale responsabilităților.

Concluzionând: Recomandarea noastră e să te implici 100% în perioada studenției în Gutenberg. Să înveți, să crești și să te dezvolți făcând treabă în organizație și apoi chiar în startup-uri. Dacă cumva nu este ”Einklang” între noi și tine, măcar știm o treabă. Poți oricând să renunți și poate chiar să îți cauți oportunități pe MeinJob 🙂

Dacă nu mai ești student

Noi am construit această comunitate, pentru că noi nu am avut așa ceva. Construim comunitatea din care ne-am dori ca și noi să facem parte. Dacă crezi că e o inițiativă bună, te invităm să vizitezi MeinJob.ro și dacă îți place un job de pe site, ne-ar ajuta dacă ai aplica prin site-ul nostru.

Îți mulțumim!

Și dacă îți place articolul, te invităm să îl distribui, ca să ajungă la cât mai multă lume faină!