Povestea Centrului de Limba Germană Gutenberg (Gutenberg Sprachzentrum) este încă foarte recentă și se dezvoltă chiar acum sub ochii noștri. Pornită la inițiativa membrilor mai vechi ai Organizației Gutenberg, ideea de a crea un sistem de predare informală a limbii germane, un sistem potrivit atât persoanelor tinere, cât și persoanelor mai în vârstă, a prins contur și a devenit în timp un plan bine pus la punct. Centrul de Limbă Gutenberg își propune să atragă atât copii și tineri, cât și adulți și să le faciliteze acestora aderarea la comunitatea de vorbitori de limba germană.

Suntem o echipă tânără, preocupată de activități și proiecte în limba germană, limbă pentru care avem cu toții o pasiune personală și suntem motivați să ajutăm fenomenul de răspândire al acesteia prin schimbarea vechilor metode de predare din sistemul de învățământ și actualizarea acestora la nevoile curente ale societății.

Avem în spatele nostru o experiență de 9 ani de zile în domeniul educației, al muncii cu persoane tinere și al didacticii, și de aceea, credem cu tărie că educația reprezintă un drum al dezvoltării personale, care poate aduce un impact pozitiv societății noastre. Așadar, ne dorim să oferim o mână de ajutor tuturor celor care și-au propus, ori își vor propune să fie implicați în spațiul vorbitor de limba germană.

Centrul de Limbă Gutenberg vine în întâmpinarea tuturor persoanelor interesate de limba germană, cu o echipă de oameni dedicați și cu multe facilități, precum ar fi oferta dea participa la cursuri de limbă sau la tabăra de vară pentru copii.

Oferta noastră cuprinde cursuri de limbă pentru tineri și pentru adulți, cursuri care integrează metode interactive de predare și media digitală.

Avem și o serie de cursuri elaborate pentru cei mici și ne-am adaptat curicula pentru copii cu vârste curpinse între 6 și 12 ani.

Oferim de asemenea, posibilitatea certificării cunoștiințelor dobândite la finalul unui modul al cursului de limba germană, inclusiv prin susținerea unui examen.

Ne concentrăm eforturile în jurul conversațiilor în limba germană și creăm astfel un mediu ideal, în care participanții la cursurile noastre își pot îmbunătăți în mod real cunoștiințele de limbă.

Există opțiuni pentru oricine este interesat de limba germană și de sfera în care aceasta este vorbită.

Urmărește-ne progresul pe www.sprachzentrum.ro și vino să te alături și tu programelor noastre!