9 cărți în limba germană pentru tineri

Cunoști limba germană și ești pasionat de lectură? Ai ajuns în locul potrivit! Aici vei găsi 9 titluri de cărți în limba germană pentru tineri care te vor captiva și îți vor stârni apetitul pentru lectură.

Cărți în limba germană

Das Schicksal ist ein mieser Verräter

Autor: John Green
Îşi vor aminti oamenii de mine? Ce sens are viaţa mea? Ce vreau să las în urmă?
Deşi un medicament miraculos i-a prelungit viaţa, Hazel Grace Lancaster, în vârstă de 16 ani, are impresia că de când se ştie a fost „în fază terminală”.

Însă atunci când fermecătorul Augustus Waters, suferind şi el de aceeaşi boală cumplită, apare la întâlnirile unui grup de suport unde merge Hazel, povestea fetei va fi complet rescrisă.

Spirite înrudite, împărţind acelaşi farmec şi acelaşi simţ al umorului, Hazel şi Gus încep o cursă contra cronometru în care învaţă ce înseamnă să iubeşti.

Die Welle

Autori: Morton Rhue, Hans-Georg Noack
Un tânăr profesor decide să realizeze un experiment neobișnuit. El vrea să le dovedească studenților săi că vulnerabilitatea pentru acțiunea și gândirea fascistă este și va fi întotdeauna peste tot. Dar „mișcarea” pe care o declanșează amenință să-l copleșească, iar experimentul scapă de sub control.

Nichts: Was im Leben wichtig ist

Autor: Janne Teller
Într-un oraș danez mic și liniștit, un băiat, Pierre Anthon, urcă într-o zi în copac și decide să nu mai coboare. Motivul: Întreaga viață este lipsită de sens. Colegii încearcă să îi spună că nu are dreptate.

Însă ce se întâmplă dacă are dreptate? Pentru a-l respinge, copiii decid să colecteze lucruri, care par semnificative pentru ei într-o fabrică veche de cherestea. „Muntele sensului” apare și crește tot mai repede.

La sfârșitul zilei, copiii negociază nu numai ce înseamnă, ci și ce valoare are viața și în ce măsură trebuie să fie dispuși să facă sacrificii pentru propriile convingeri.

Das unerhörte Leben des Alex Woods oder warum das Universum keinen Plan hat

Autor: Gavin Extence
Această carte prezintă povestea unui erou neobișnuit, a unei prietenii neașteptate, cât și o călătorie imposibilă.
Alex Woods are zece ani și susține că, din cauza mamei lui, nu poate deveni popular printre colegii de clasă.

Ceea ce Alex nu știe încă, este că își va face un prieten, care îl va îndruma spre lucruri rele. Alex este oprit în Dover, șapte ani mai târziu, cu 113 de grame de marijuana și o urnă plină de cenușă, iar el este sigur că a făcut ceea ce trebuie.

Izara – Das ewige Feuer

Autor: Julia Dippel
Ari crede ca e un copil normal, care a trecut cu bine peste divorțul părinților ei. Ea trăiește cu mama ei instabilă psihic, își detestă tatăl bogat și, pe lângă mersul școală, lucrează pentru a-și permite o mașină.

Toate grijile ei minore se estompează brusc, pe măsură ce ființe supranaturale încearcă să o omoare. Una dintre ființe este Lucian, pentru care Ari, fiica inamicului său, se află pe lista de victime. Cu toate acestea, când își dă seama cât de mult a greșit, cei doi merg în lume să caute răspunsuri.

Este prezentată o lume plină de intrigi și trădare, o societate ascunsă, în care Ari trebuie să-și găsească locul și, mai presus de toate, să supraviețuiască.

Die Mitte der Welt

Autor: Andreas Steinhöfel
Cartea prezintă povestea lui Phil, a surorii lui gemene Dianne și a mamei lor. Mica familie trăiește izolată social, într-o vilă veche de la marginea orașului. Ce se poate spune despre această familie este că gemenii cresc fără tată, doar cu mama lor, care i-a născut la vârsta de 18 de ani, când încă era și ea un copil.

Din cauza iubiților mamei, gemenii suferă foarte mult. Mama lor nu este un model real pentru ei. Ea nu le spune nimic despre tatăl lor și vrea să fie strigată de copii (Phil și Dianne) pe numele ei: Glass. Acest lucru duce la o anumită tensiune și distanță a gemenilor față de propria lor mamă.

Cartea este deosebit de potrivită pentru tinerii care nu și-au găsit încă locul în societate. Acesta vă oferă curaj și chiar câteva sfaturi în unele situații. În plus, ajungeți să conștientizați cât de importanți sunt părinții care vă oferă orientare și sprijin în viață. În ciuda rolului ei aparent haotic, mama reușește să îi facă pe gemeni puternici pentru a răzbi în această lume plină de greutăți.

Und wenn es kein Morgen gibt

Autor: Jennifer L. Armentrout
Lena îl iubește pe Sebastian cu toată inima, dar Sebastian o iubește pe ea? Deși sunt cei mai buni prieteni, Lena crede că acest lucru nu va mai fi posibil. Când recunoaște, în cele din urmă că îl iubește pe Sebastian, povestea lor ia o întorsătură totală. Nimic nu mai este așa cum a fost. Lena trebuie să lupte acum pentru dragostea pe care i-o poartă lui Sebastian.

Offline ist es nass, wenn’s regnet

Autor: Jessy Kirby
La a optsprezecea zi de naștere, Mari primește un cadou: un rucsac uriaș, o pereche de pantofi pentru drumeții și jurnalul de traseu al vărului său decedat. În acest jurnal este descris un traseu de drumeții de 211 de mile prin Parcul Național Yosemite.

Mari decide să își lase vechea viață în urmă și să înceapă o nouă viață fără smartphone și social media. Așa își începe Mari aventura ei printre munți acoperiți de zăpadă, râuri furioase și imagini de poveste.

Die Tribut von Panem 1

Autor: Suzzane Collins
Lumea, asa cum o știm noi, nu mai există, deoarece războaiele și dezastrele naturale au distrus țara. Din rămășitele lumii, a apărut orașul Panem, condus de un guvern neobosit. În fiecare an, au loc jocurile crude ale foamei, în care doar o singură persoană supraviețuiește.

Când Katniss, o fată în vârstă de șaisprezece ani, a aflat că sora ei mai mică Prim a fost selectată ca participantă a acestor jocuri, s-a oferit să îi ia locul. Alături de Peeta, un băiat de aceeași vârstă cu ea, Katniss intră în luptă.

Împotriva tuturor regulilor, Peeta îi salvează viața. Katniss începe să se îndoiască în privința acestor jocuri – poate exista într-adevăr doar un singur câștigător?
Cartea este fascinantă și plină de emoție.

Toate aceste cărți în limba germană prezentate mai sus sunt foarte interesante, fiecare în felul său, și merită citite. Dacă ți-am stârnit curiozitatea să le citești sau poate chiar ai făcut-o deja, poți să îți scrii părerea cu privire la acestea sau cu privire la acest articol în secțiunea de comentarii.

Pentru alte articole interesante, care vă pot fi de ajutor, ne puteți urmări în continuare pe paginile: gutenberg.ro, învațăgermană.ro, meinjob.ro, germană.ro și didacto.ro.