Acord GDPR - Proiecte Gutenberg

*Für Deutsch siehe unten. / For english please see below.

Acord pentru folosirea datelor personale

În vederea participării la fiecare activitate sau proiect organizat în cadrul Comunității Gutenberg, participanții sunt informați complet cu privire la utilizarea datelor lor personale, în baza informațiilor necesare pentru asigurarea cu succes a participării lor.

Datele personale necesare participării la proiecte se completează în formularele de participare dedicate fiecărui proiect sau inițiative, alături de acordul ferm pentru prelucrarea datelor personale de către organizator și parteneri, în calitate de operator de date, astfel: 

  • Asociația Gutenberg – Organizația Studenților Vorbitori de Limba Germană
  • Asociația Gutenberg – Organizația Tinerilor Vorbitori de Limba Germană din Satu Mare.

Toate aspectele și principiile despre prelucrarea datelor personale ale participanților se regăsesc mai jos.

Prelucrarea datelor personale în contextul GDPR - Aspecte generale:

Începând cu data de 25.05.2018, a intrat în vigoare Regulamentul (UE) nr.2016/679 din data de 27.04.2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date (prescurtat GDPR), care reglementează folosirea datelor cu caracter personal pentru persoanele fizice.

Organiszatorul proiectului are obligația de a administra în condiții de siguranță, și numai pentru scopurile specificate explicit de către dumneavoastră, datele personale pe care le furnizați despre dumneavoastră, respectiv despre un membru al familiei dumneavoastră (minor, dacă este cazul), participant în cadrul proiectelor marca Gutenberg.

Datele dumneavoastră sunt confidențiale și pot fi folosite numai în scopuri de informare și promovare, pe viitor, asupra detaliilor proiectului la care s-au înscris, precum și cu privire la alte inițiative marca Gutenberg și ale Comunității extinse Gutenberg.

Conform Regulamentului (UE) nr.2016/679, beneficiați de: dreptul la informare, dreptul de acces, dreptul la rectificare, dreptul la ștergerea datelor, dreptul la restricționarea prelucrării, dreptul la opoziție, dreptul de a vă adresa justiției. Aveți dreptul de a solicita oricând, în scris, retragerea acordului dat prin completarea formularului de înscriere / participare la un proiect Gutenberg. Refuzul dumneavoastră de a completa și răspunde ferm cu DA la secțiunea dedicată acordului de prelucrare a datelor personale din formularul de înscriere / participare la un proiect Gutenberg, care ne autorizează să folosim datele dumneavoastră, determină faptul că nu vă mai putem contacta și nu vă mai putem trimite în niciun fel de materiale şi informări legate de proiectul în discuție, respectiv de oportunităţile oferite de inițiativele și proiectele marca Gutenberg.

Retragerea ulterioară a acordului nu afectează legalitatea folosirii datelor personale efectuate în baza prezentului acord pentru prezentul proiect / inițiativă marca Gutenberg, înainte de retragerea acestuia. Retragerea acordului trebuie făcută în scris, printr-o solicitare transmisă pe adresa de e-mail [email protected]

Astfel, completarea și răspunsul ferm cu DA la secțiunea dedicată acordului de prelucrare a datelor personale din formularul de înscriere / participare la un proiect Gutenberg, conferă acordul pentru utilizarea datelor personale ale participantului în cadrul proiectului către organizatorul proiectului, partenerii de proiect și entitățile extinse din comunitatea acesteia, pentru următoarele aspecte și scopuri:

  • monitorizarea participării la proiect, sub forma unei liste de înscriși / liste de prezență – inclusiv transmiterea acesteia către membri ai echipei de organizare, traineri, finanțatori și parteneri strategici ai proiectului – cu scopul de a confirma prezența și participarea activă la proiect;
  • primirea de apeluri telefonice și emailuri – informații generale şi specifice;
  • informarea și promovarea a proiectelor similare;
  • înregistrarea, editarea și publicarea de materiale video şi foto în cadrul activităților desfășurate;
  • publicarea materialelor realizate de-a lungul desfășurării activităților din cadrul proiectului, pe canalele de comunicare ale entităților din comunitatea Gutenberg.

Vereinbarung über die Verwendung personenbezogener Daten

Die Teilnehmer werden umfassend über die Verwendung ihrer personenbezogener Daten informiert, die sie für eine erfolgreiche Teilnahme an allen Aktivitäten und Projekten der Gutenberg-Gemeinschaft angeben müssen. 

Die für die Teilnahme an den Projekten erforderlichen personenbezogenen Daten werden in die für jedes Projekt oder jede Initiative vorgesehenen Teilnahmeformulare eingetragen, zusammen mit der ausdrücklichen Zustimmung zur Verarbeitung personenbezogener Daten durch den Veranstalter und die Partner als für die Datenverarbeitung Verantwortliche, die wie folgt lauten:

  • Gutenberg Association – Organisation deutschsprachiger Studenten, 

  • Verein Gutenberg – Organisation der deutschsprachigen Jugend in Satu Mare.

Alle Aspekte und Grundsätze zur Verarbeitung personenbezogener Daten der Teilnehmer finden Sie weiter unten. 

Allgemeine Aspekte der Verarbeitung von personenbezogenen Daten im Rahmen der DSGVO:

Am 25.05.2018 ist die Verordnung (EU) Nr. 2016/679 vom 27.04.2016 zum Schutz natürlicher Personen bei der Verarbeitung personenbezogener Daten und zum freien Datenverkehr (abgekürzt DSGVO) in Kraft getreten, die den Umgang mit personenbezogenen Daten für natürliche Personen regelt.

Der Projektveranstalter ist verpflichtet, die personenbezogenen Daten, die Sie über sich oder ein (gegebenenfalls minderjähriges) Familienmitglied, das an Projekten der Marke Gutenberg teilnimmt, zur Verfügung stellen, sicher und nur für die von Ihnen ausdrücklich angegebenen Zwecke zu verwalten.

Ihre Daten werden vertraulich behandelt und dürfen in Zukunft nur zu Informations- und Werbezwecken für das Projekt, für das Sie sich angemeldet haben, sowie für andere ähnliche Initiativen der Gutenberg-Gemeinschaft verwendet werden.

Gemäß der Verordnung (EU) 2016/679 haben Sie folgende Rechte: das Recht auf Information, das Recht auf Auskunft, das Recht auf Berichtigung, das Recht auf Löschung von Daten, das Recht auf Einschränkung der Verarbeitung, das Recht auf Widerspruch und das Recht, rechtliche Schritte einzuleiten. Sie haben das Recht, jederzeit schriftlich den Widerruf der erteilten Einwilligung zu verlangen, die Sie mit dem Ausfüllen der Anmelde-/Teilnahmeformular des Gutenberg-Projekts erteilt haben. Wenn Sie sich weigern, den Abschnitt über die Zustimmung zur Verarbeitung personenbezogener Daten im Bewerbungsformular / zur Teilnahme an einem Gutenberg-Projekt auszufüllen und mit einem klaren JA zu beantworten, was uns zur Verwendung Ihrer Daten ermächtigt, können wir Sie nicht mehr kontaktieren und Ihnen keine Materialien und Informationen im Zusammenhang mit dem betreffenden Projekt, d. h. den Möglichkeiten, die die Initiativen und Projekte der Marke Gutenberg bieten, mehr zusenden.

Ein späterer Widerruf der Vereinbarung berührt nicht die Rechtmäßigkeit der Verwendung personenbezogener Daten, die im Rahmen dieser Vereinbarung für dieses Projekt/diese Initiative unter der Marke Gutenberg vor ihrem Widerruf erfolgt ist. Der Widerruf der Zustimmung muss schriftlich erfolgen, indem ein Antrag an [email protected] gesendet wird.

 

Mit dem Ausfüllen und einem eindeutigen JA zum Abschnitt über die Zustimmung zur Verarbeitung personenbezogener Daten im Gutenberg-Projekt-Antrag/Teilnahmeformular erklären Sie sich damit einverstanden, dass die personenbezogenen Daten des Teilnehmers im Rahmen des Projekts vom Projektorganisator, den Projektpartnern und erweiterten Einrichtungen der Projektgemeinschaft für die folgenden Aspekte und Zwecke verwendet werden:

  • Überprüfung der Teilnahme am Projekt in Form einer Anmelde-/Teilnehmerliste – einschließlich der Weiterleitung an Mitglieder des Organisationsteams, Ausbilder, Geldgeber und strategische Projektpartner -, um die Teilnahme und aktive Beteiligung am Projekt zu bestätigen;
  • Entgegennahme von Anrufen und E-Mails – allgemeine und spezifische Informationen;
  • Information und Förderung ähnlicher Projekte;
  • Aufnahme, Bearbeitung und Veröffentlichung von Video- und Fotomaterial über die Aktivitäten;
  • Veröffentlichung der im Rahmen der Projektaktivitäten erstellten Materialien auf den Kommunikationskanälen der Gutenberg-Gemeinschaftseinrichtungen.

Agreement for the use of personal data

In order to participate in each activity or project organized within the Gutenberg Community, participants are fully informed about the use of their personal data, based on the information necessary to ensure their successful participation.

The personal data required for participation in the projects will be entered in the participation forms provided for each project or initiative, together with the express consent to the processing of personal data by the Organizer and the Partners as data controllers, as follows: 

  • Gutenberg Association – Organisation of German Speaking Students, 

  • Association Gutenberg – Organisation of German Speaking Youth in Satu Mare.

All aspects and principles regarding the processing of personal data of the participants can be found below.

Personal data processing in the context of GDPR - General aspects:

As of 25.05.2018, Regulation (EU) No 2016/679 of 27.04.2016 on the protection of individuals with regard to the processing of personal data and on the free movement of such data (abbreviated GDPR) entered into force, regulating the use of personal data for individuals.

The project organizer is obliged to manage securely, and only for the purposes explicitly specified by you, the personal data you provide about yourself or a member of your family (minor, if applicable) participating in Gutenberg-branded projects.

Your data is confidential and may only be used for information and promotional purposes in the future on the details of the project which you have signed up for, as well as on other Gutenberg-branded and extended Gutenberg Community initiatives.

According to Regulation (EU) 2016/679, you benefit from: the right to information, the right of access, the right to rectification, the right to erasure of data, the right to restriction of processing, the right to object, the right to take legal action. You have the right to request in writing at any time the revocation of the consent you have given by filling out the Gutenberg Project registration/participation form. Your refusal to complete and respond firmly with YES to the section dedicated to the consent to the processing of personal data in the application form / participation in a Gutenberg project, which authorizes us to use your data, means that we can no longer contact you and can no longer send you any materials and information related to the project in question, i.e. the opportunities offered by Gutenberg brand initiatives and projects.

Subsequent withdrawal of the agreement does not affect the lawfulness of the use of personal data made under this agreement for this Gutenberg-branded project/initiative prior to its withdrawal. Withdrawal of consent must be made in writing by sending a request to [email protected]

Thus, the completion and a firm YES answer to the section dedicated to the consent to the processing of personal data in the Gutenberg project application / participation form, gives consent to the use of the participant’s personal data in the project to the project organizer, project partners and extended entities in the project community for the following aspects and purposes:

  • monitoring participation in the project in the form of an enrolment/attendance list – including forwarding it to members of the organising team, trainers, funders and strategic project partners – in order to confirm attendance and active participation in the project;
  • receiving phone calls and emails – general and specific information;
  • informing and promoting similar projects;
  • recording, editing and publishing video and photo material of the activities carried out;
  • publication of materials produced during the project activities on the communication channels of the Gutenberg community entities.

Asociația Gutenberg Satu Mare - Inițiative în cadrul Start ONG:

Prin completarea formularului online de înscriere la una dintre activitățile și inițiativele derulate de către Asociația Gutenberg Satu Mare, vă exprimați faptul că sunteți de acord cu prelucrarea și înregistrarea datelor cu caracter personal (numele, imaginea și vocea) în mod gratuit de către Asociația Gutenberg – Organizația tinerilor vorbitori de limba germană din Satu Mare, o asociație constituită şi funcţionând în conformitate cu prevederile legii din România, având sediul social  în mun. Satu Mare, str. Măcinului, nr. UM2/9, jud. Satu Mare (denumită în cele ce urmează “Aplicantul Start ONG”) și de către Asociația Act For Tomorrow, cu sediul social în Călărași (denumită în cele ce urmează „Asociația program Start ONG”) în cadrul tuturor activităților/raportărilor și nu numai, derulate în cadrul proiectului „Dezvoltă-ți competențele de comunicare (interculturală)!” proiect declarat câștigător în cadrul programului Start ONG.

Declarați astfel că vă dați consimțământul pentru utilizarea de către Aplicantul Start ONG și de către Asociația program Start ONG a datelor cu caracter personal menționate anterior, precum și a imaginilor / secvenţelor video (materialului filmat) / citatelor / rapoartelor / statisticilor / precum și a altor materiale elaborate în cadrul proiectului mai sus menționat,  în scopuri legate de publicitate în orice fel de canale de comunicare (TV, internet, presă scrisă, Facebook, Instagram, site-uri etc.), precum și transmiterea către terți a acestor materiale, utilizarea acestora în scopuri publicitare și nu numai, atât pe teritoriul României precum și a altor state din Europa după cum este necesar, fără nicio altă autorizare, fără nicio pretenție financiară și fără limitare în timp a utilizării acestora. 

De asemenea, vă dați consimțământul de a se folosi declaraţiile date în mijloace scrise sau digitale, precum și film la TV, pe Internet (pagini web, reţele de socializare, YouTube etc.) sau transmiterea acestora către terți, utilizarea acestora în scopuri publicitare, atât pe teritoriul României precum și a altor state din Europa după cum este necesar, fără nicio pretenție financiară din partea Aplicantului Start ONG și Asociației program Start ONG, fără nicio altă autorizare și fără limitare în timp a folosirii acestora.

În plus, declarați că ați luat la cunoștință faptul că, potrivit Legii nr. 677/2001, lege ce stă la baza reglementării atribuțiilor ANSPDCP și a Legii nr. 190/2018 privind protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulaţie a acestor date, vă sunt garantate următoarele drepturi: dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de intervenţie asupra datelor, dreptul de a solicita ștergerea datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de opoziţie, dreptul de a mă adresa justiției. 

Pentru exercitarea acestor drepturi, puteţi trimite o cerere scrisă datată și semnată la adresa de e-mail [email protected]

Datele sunt protejate conform legislaţiei în vigoare pentru confidenţialitatea și securitatea prelucrării datelor și nu vor fi folosite în alte scopuri decât cele menționate anterior. Consimțămintele GDPR sunt preluate de către Aplicantul Start ONG, conform obligativității contractuale cu Asociația program Start ONG,  și păstrate, în conformitate cu legea în vigoare, de către acesta.