Activități Gratuite ISJ

1. ACTIVITĂȚI UNDE ÎNSCRIEREA E FĂCUTĂ DE PĂRINȚI PENTRU COPII:

●   Cursuri Gratuite de Limba Germană pentru elevi între clasele II-VIII 

Cu ajutorul metodelor non-formale, elevii vor fi ghidați în descoperirea limbii germane dar și a culturii spațiului germanofon. Acestea sunt concepute în vederea introducerii elevilor într-o nouă cultură, punând accent, atât pe limba germană, cât și pe dezvoltarea personală a acestora și a cunoștințelor, precum și pe dezvoltarea spiritului de lucru în echipă, folosind metode educative interactive. 

Pentru înscrieri, accesați: https://forms.gle/Zfy8THLa4Z56MjsW6 

●   Cursuri Gratuite de Limba Franceză pentru elevi între clasele II-VIII 

Cu ajutorul metodelor non-formale, elevii vor fi ghidați în descoperirea limbii franceze dar și a culturii spațiului francofon. Acestea sunt concepute în vederea introducerii elevilor într-o nouă cultură, punând accent, atât pe limba franceză, cât și pe dezvoltarea personală a acestora și a cunoștințelor, precum și pe dezvoltarea spiritului de lucru în echipă, folosind metode educative interactive. 

Pentru înscrieri, accesați: https://forms.gle/Zfy8THLa4Z56MjsW6

●   Tabere de Weekend Gratuite pentru copii clasele II-VIII 

În al doilea semestru din anul școlar 2023-2024, elevii vor avea ocazia să ia parte la tabere de weekend în cadrul cărora vor învăța și exersa limba germană, engleză sau franceză prin metode nonformale, descoperind tematici care le vor asigura o dezvoltare propice vârstei atât pe plan academic dar și personal. Fiecare dintre aceste tabere de weekend vor fi gratuite și vor avea o tematică reprezentativă, oferind astfel și diversitate pentru elevi. 

Pentru înscrieri, accesați: https://forms.gle/CzauJPFbc5TQcKZ59

2. ACTIVITĂȚI UNDE ÎNSCRIEREA E FĂCUTĂ DE CADRELE DIDACTICE PENTRU O CLASĂ DE ELEVI:

●   Săptămâna Altfel a limbilor străine pentru elevi clasele II-VII 

Pe durata Săptămânii Altfel din școli organizăm ateliere tematice de limbi străine cu scopul     exersării atât a competențelor lingvistice în limba germană, franceză și engleză, dar și a utilizării acestora în domenii de interes care pot ajuta la dezvoltarea profesională și personală a elevilor. Tematicile disponibile în școlile din județul Cluj: 

  • Tematica Inteligență emotională în limba franceză
  • Tematica Magie & Poveste în limba germană
  • Tematica Storytelling în limba germană
  • Tematica Călătorie prin Europa în limba engleză, franceză, germană și spaniolă
  • Tematica Public Speaking & Debate în limba engleză
  • Tematica Comunicare & Media în limba engleză
  • Tematica Project Management în engleză

Orașe în care vom susține aceste activități: Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Timișoara.

Pentru înscrieri, accesați: https://forms.gle/f54Jgb5GMDmr5R119

●   Cursuri Gratuite de Limba Germană sau Franceză pentru elevi între clasele II-VIII 

Cu ajutorul metodelor non-formale, elevii vor fi ghidați în descoperirea limbii germane sau franceze dar și a culturii spațiului germanofon sau francofon. Acestea sunt concepute în vederea introducerii elevilor într-o nouă cultură, punând accent, atât pe limbă, cât și pe dezvoltarea personală a acestora și a cunoștințelor, precum și pe dezvoltarea spiritului de lucru în echipă, folosind metode educative interactive. 

Atelierele sunt organizate online în ziua și intervalul orar menționat de cadrul didactic.

Pentru înscrieri, accesați: https://forms.gle/apN3yFJNEkpDH5TPA

●   Workshopuri pentru cadrele didactice de germană și franceză

În perioada Noiembrie-Ianuarie vom desfășura 3 workshopuri (2 online și 1 fizic) dedicate cadrelor didactice și susținute de facilitatori externi asociației noastre, cu scopul de a dezvolta noi competențe, de a pune la dispoziție resurse și tehnici privind activitatea de la clasă, dar bineînțeles și de lua parte la o rețea de networking privind împărtășirea de bune practici și inițiative noi.

Pentru înscrieri, accesați: https://forms.gle/pvDphhBGEyPH4Vny6