Ateliere nonformale de dezvoltare personală pentru tineri sătmăreni – Raport

„Ateliere nonformale de dezvoltare personală pentru tineri sătmăreni” este un proiect educațional care s-a desfășurat în perioada iulie 2022 – noiembrie 2022. Acesta a fost organizat de Asociația Gutenberg – Organizația tinerilor  vorbitori de limba germană din Satu Mare în parteneriat cu Asociația SamStudia, sprijinit de Primăria Municipiului Satu Mare  și finanțat de către Consiliul Județean Satu Mare. Activitățile proiectului au constat în ateliere educaționale, desfășurate în format fizic și online, care au utilizat preponderent metode de predare non-formale.

Activitățile din cadrul proiectului s-au adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 14 – 35 ani, incluzând elevi de liceu și tineri absolvenți. Proiectul s-a desfășurat în Satu Mare, atât în format fizic, cât și în format online. Accesul a fost gratuit.

Despre proiectul „Ateliere nonformale de dezvoltare personală pentru tineri sătmăreni"

Scopul proiectului a fost acela de a contribui la dezvoltarea personală a tinerilor, prin organizarea de activități non-formale interactive, în vederea dezvoltării abilităților de viață independentă. Acesta urmărește dobândirea de abilități necesare pentru dezvoltarea personală a copiilor și tinerilor: abilități cognitive, sociale, de auto-conștientizare și de reglare emoțională.

Un obiectiv important al proiectului a constat în crearea unor materiale educaționale la care participanții și alți facilitatori să aibă acces permanent și gratuit. Astfel, am creat o serie de ghiduri educaționale, respectiv ghiduri pentru facilitatori, atât în format PDF, cât și în format video.

Atelierele au fost susținute de traineri cu experiență atât în facilitarea de activități non-formale pentru tineri, cât și pentru lucrători de tineret.

Accesul la ateliere a fost gratuit pentru toți membrii care fac parte din grupul țintă vizat și nu au fost discriminate în niciun fel persoanele interesate, pe criterii de sex, etnie, religie, orientare sexuală, economice, culturale, persoane cu capacități de învățare sau sociale reduse.

Temele abordate în cadrul proiectului au fost următoarele:

Rezultatele proiectului:

Calendarul desfășurării activităților a fost următorul:

28.09.2022 – Atelier de comunicare (liceu)

01.10.2022 –  Atelier de educație financiară & antreprenoriat (liceu)

01.10.2022 –  Atelier de educație financiară (liceu)

08.10.2022 – Atelier de time management (liceu)

08.10.2022 – Atelier de conflict management (liceu)

21.10.2022 – Training of Trainers (lucrători de tineret)

03.11.2022 – Atelier de educație media (liceu)

04.11.2022 – Atelier de educație media (gimnaziu)

BOOKLETS - Ateliere nonformale de dezvoltare personală pentru tineri sătmăreni

În continuare, vă prezentăm ghidurile educaționale, respectiv ghidurile pentru facilitatori realizate în cadrul proiectului „Ateliere nonformale de dezvoltare personală pentru tineri sătmăreni”. Acestea reprezintă o sumarizare a tematicilor abordate în cadrul proiectul și include atât informații teoretice, cât și exerciții practice și resurse suplimentare. În cazul ghidurilor pentru facilitatori, acestea includ indicații utile pentru persoanele care doresc să susțină propriile activități.

Ghidurile sunt gratuite. Așteptăm, cu drag, întrebările, feedbackul sau impresiile voastre, pe adresa de e-mail: [email protected]

GALERIE FOTO: Imagini din desfășurarea atelierelor

AFTERMOVIE PROIECT: Impresii organizatori și secvențe ateliere

LECȚII VIDEO

Ghid pentru traineri

Ghid pentru tineri

DISCLAIMERS