Dezvoltare personală pentru tineri sătmăreni - Raport & Resurse

Asociația Gutenberg – Organizația tinerilor vorbitori de limba germană din Satu Mare a organizat o serie de ateliere nonformale de dezvoltare personală pentru tinerii din Satu Mare, în perioada iulie – septembrie 2021, cu sprijinul financiar al partenerului Consiliului Județean Satu Mare
Proiectul și-a propus contribuirea la dezvoltarea de abilități de viață independentă a tinerilor sătmăreni, pentru a avea un parcurs armonios și de succes. În cadrul acestui proiect, drept măsură de sustenabilitate, au fost elaborate și o serie de materiale educaționale suport, disponibile în mod gratuit publicului larg, pe subiecte ce țin de dezvoltare personală a tinerilor.

Rezultatele proiectului

– 5 cursuri și webinarii non-formale gratuite pentru elevi și lucrători de tineret din Satu Mare,
– 8 materiale educaționale elaborate: 4 materiale în format video și 4 broșuri – ce pot fi vizionate în continuare:

Resurse educaționale - BROȘURI EDUCATIVE

Dezvoltare personală prin joc, improvizație și teatru

În această broșură prezentăm diferite abilități care contribuie la dezvoltarea personală, metode prin care ele pot fi dobândite sau îmbunătățite – prin componente precum teatru, improvizația și jocul. 
Improvizația este o formă de teatru în care acțiunea, personajele și dialogul sunt create în mod spontan, iar jocul are un rol important în dezvoltarea personală a persoanelor sub 18 ani. Descoperă cum poți să folosești jocul, improvizația și teatrul în îmbunătățirea calității vieții!

Educație civică și democrație

Tinerii au oportunitatea de a participa la modelarea democrației noastre, acesta fiind și principalul obiectiv al educației civice. Trebuie să învățăm să ne asumăm responsabilitatea pentru noi și pentru cei din jurul nostru, pentru natură și mediu. 
Astfel, lucrurile care se stabilesc în politică ne privesc și influențează pe toți atât acum, cât și pe viitor. De ce să-i lăsăm pe alții să decidă pentru noi cum va fi viitorul nostru? Descoperă în această broșură cum poți participa la deciziile care se iau în societate și care te privesc în mod direct!

Ghid de dezvoltare personală

Procesul de dezvoltare personală are ca scop final îmbunătățirea stării de conștientizare, calitatea vieții, precum și dezvoltarea abilităților și talentelor personale. 
Dezvoltarea personală înseamnă exploatarea și descoperirea de noi resurse, metode, instrumente care vor contribui la dezvoltarea ta personală. Venim în ajutorul tău cu o serie de informații și metode eficiente care vor accelera procesul de dezvoltare personală. Descoperă aceste cunoștințe utile în această broșură!

Educație financiară și antreprenoriat

Educația financiară este importantă pentru un trai decent și fără griji, de aceea, acest subiect ar trebui abordat de la o vârstă fragedă, deoarece astfel identificăm care ne sunt nevoile și motivația noastră, precum și a celor din jur. 
Cu toții ne dorim să obținem cât mai mult de la noi înșine, dar și de la cei din jurul nostru, iar o educație financiară îți oferă această posibilitate. Descoperă în această broșură cum să îți identifici nevoile tale, cum să faci mai mulți bani și ce să faci cu ei, precum și cum să îți setezi obiectivele financiare!

Resurse educaționale - VIDEOS

Video 1 - Educație Civică & Democrație

În acest video discutăm despre Educație Civică & Democrație, mai exact despre: regimuri politice, forme de guvernământ, separația puterilor în stat, libertăți, drepturi și obligații și despre Uniunea Europeană și de ce este important să cunoști aceste concepte, nu doar la nivel teoretic, dar și cum le poți pune în practică.

Video 2 - Dezvoltare personală prin joc, improvizație și teatru

Discutăm în acest video despre dezvoltarea personală prin joc, improvizație și teatru, mai exact despre: improvizație și teatru, comunicare, gândire divergentă și rolul emoțiilor și despre cum toate aceste elemente pot conduce la îmbunătățirea și dobândirea de abilități și competențe de viață independentă.

Video 3 - Educație Financiară & Antreprenoriat

În acest video discutăm despre Educație Financiară & Antreprenoriat – pe înțelesul tuturor – mai exact despre: nevoi și motivație, nevoile tale, cât te costă să trăiești, cum poți face mai mulți bani, ce faci cu banii și cum să îți setezi obiectivele financiare.

Video 4 - Ghid de dezvoltare personală pentru tineri

Dezvoltarea personală este importantă și necesară pentru fiecare om, mai ales pentru tineri, deoarece aceștia se află în etapa de formare ca adult. Astfel, am pregătit un mini Ghid de dezvoltare personală pentru tineri, unde vorbim despre: gândirea pozitivă, de ce și cum să fii recunoscător, mentalitatea de creștere și învățare, cum să-ți stabilești obiective personale și ce mai poți face ca să lucrezi la dezvoltarea ta personală.

Galerie foto - Ateliere non-formale pentru tineri sătmăreni