Ateliere nonformale de dezvoltare personală pentru tineri sătmăreni

Asociația Gutenberg Satu Mare vă invită să vă înscrieți la atelierele nonformale de dezvoltare personală pentru tinerii din Satu Mare, desfășurate în perioada 21-22 iulie 2021, la Casa Meșteșugarilor (str. Ștefan cel Mare, nr. 18, Sala Mică).

Acest proiect se desfășoară cu sprijinul financiar al partenerului de proiect Consiliului Județean Satu Mare, precum și cu sprijinul logistic al partenerului de proiect Primăria Municipiului Satu Mare.

Scopul acestor ateliere nonformale este contribuirea la dezvoltarea de abilități de viață independentă a tinerilor, abilități necesare pentru dezvoltarea personală a oricărui elev și tânăr, pentru a avea un parcurs armonios și de succes, indiferent de parcursul educațional sau profesional ales pentru viitor.
De asemenea, atelierele vor contribui și la dezvoltarea vocabularului participanților, în limba germană, în cadrul tematicilor abordate – acesta fiind specificul tuturor activităților Asociației Gutenberg.

📆 Când și unde au loc atelierele? 

Programul celor 4 ateliere din cadrul proiectului este următorul:

Ateliere dedicate ELEVILOR DE GIMNAZIU (clasele V-VIII):
  • 21 iulie 2021, orele 14:00 – 16:00 – Atelier de Educație Civică & Democrație,
  • 21 iulie 2021, orele 17:00 – 19:00 – Atelier de Educație Financiară & Antreprenoriat,
  • 22 iulie 2021, orele 14:00 – 16:00 – Atelier de Dezvoltare Personală prin joc, improvizație și teatru,
Ateliere dedicate TINERILOR (14-35 de ani):
  • 22 iulie 2021, orele 17:00 – 19:00 – Atelier de Facilitare nonformală – Exemple de bune practici pentru formatori, lucrători de tineret și voluntari (pentru elevi de liceu / studenți / tineri activi în mediul ONG din Satu Mare).

Atelierele se desfășoară în format fizic, în Sala Mică a Casei Meșteșugarilor (str. Ștefan cel Mare, nr. 18, Satu Mare).
În desfășurarea activităților, atât organizatorii și formatorii, cât și participanții prezenți la program, vor ține cont de normele de prevenție și de protecție a sănătății populației în contextului epidemiei (așa cum sunt acestea menționate în formularul de înscriere).

👨‍👩‍👧 Cui se adresează atelierele?

Toate activitățile din cadrul proiectului sunt accesibile oricui își dorește participarea și se încadrează în grupul țintă: elevi de gimnaziu / tineri cu vârsta de 14-35 de ani, din Satu Mare / care activează în Satu Mare. 
Recomandăm participarea la o singură activitate din cadrul programului (respectând criteriile de vârstă pentru fiecare activitate în parte), din dorința de a pune aceste oportunități de învățare la dispoziția câtor mai mulți tineri sătmăreni. 

Participarea este gratuită și nu este restricționată de niciun criteriu ce poate afecta integritatea și demnitatea umană. În permiterea accesului participanților la activitățile din program nu sunt discriminate în niciun fel persoanele interesate, pe criterii de sex, etnie, religie, orientare sexuală, economice, culturale, persoane cu capacități de învățare sau sociale reduse.

📝 Înscrieri

Pentru participare, este necesară înscrierea în formularul dedicat evenimentului, disponibil mai jos pe această pagină. 
Participarea este GRATUITĂ.
Toate detaliile de participare vor fi reconfirmate în urma înscrierii, pe mailul din formular.
Înscrierile sunt deschise până la data de 20 iulie 2021 (inclusiv).

💌 Contact

Echipa noastră vă stă la dispoziție pentru orice întrebări legate de eveniment, puteți lua legătura cu noi prin e-mail la [email protected] 
Vă așteptăm cu drag, ne vedem la atelierele nonformale, dedicate tinerilor sătmăreni!

👨‍👩‍👧 Impresii & Fotografii din desfășurarea atelierelor

Le mulțumim tuturor participanților și voluntarilor prezenți la Atelierele nonformale de dezvoltare personală pentru tinerii din Satu Mare, organizate de Asociația Gutenberg Satu Mare, în perioada 21-22 iulie 2021, la Casa Meșteșugarilor din Satu Mare.

Au fost înregistrate peste 31 de participări la aceste ateliere interactive:
— 3 Ateliere pentru elevi de gimnaziu – pe subiectele: Educație Civică & Democrație; Educație Financiară & Antreprenoriat; Dezvoltare Personală prin joc, improvizație și teatru,
— 1 Atelier pentru lucrători de tineret – pe subiectul: Facilitare nonformală – Exemple de bune practici pentru formatori, lucrători de tineret și voluntari.

Acest proiect se desfășoară cu sprijinul financiar al partenerului de proiect Consiliul Județean Satu Mare.
Atelierele au avut loc și cu sprijinul logistic al partenerului de proiect Primăria Municipiului Satu Mare.
Urmăriți-ne activitatea, pentru a fi la curent cu următoarele activități din cadrul proiectului.