Centrul de învățare

Despre noi

Învăţare durabilă şi dezvoltare continuă  – acest motto se regăsește între valorile Asociaţiei Gutenberg – iar valorile noastre se regăsesc în acțiunile puse în practică și proiectele dezvoltate. Astfel, am creat acest centru virtual de resurse educaționale – CENTRU DE ÎNVĂȚARE, pe parcursul diverselor proiecte derulate de ONG-uri din comunitatea Gutenberg, pentru a pune la dispoziție în mod gratuit instrumente digitale pentru diverse subiecte, competențe și grupuri țintă.

Gutenberg este singura rețea de organizații studențești și de elevi pentru vorbitori de limba germană din România şi se dedică dezvoltării personale și profesionale a tinerilor.

Povestea noastră începe în 2009 şi de atunci asociaţia creşte, înfloreşte şi prosperă permanent. După 11+ ani de activitate, Rețeaua Gutenberg cuprinde ONG-uri organizate independent, după cum urmează:

#

În sprijinul comunității de tineri vorbitori de limba germană și nu numai, am inițiat și dezvoltat o serie de instrumente, materiale și programe de formare care sprijină promovarea șu utilizarea eficientă  a metodelor nonformale de predare şi învăţare, pentru o învăţare  interactivă și plăcută.

Astfel, vă prezentăm principalele inițiative dezvoltate în acest sens, în cadrul diverselor proiecte marca Gutenberg:

Gutenberg Traning of Online Trainers

„Training of Online Trainers” sau Formare de Formatori în mediul Online este un program de formare a cunoștințelor, abilităților și atitudinilor responsabililor de procese educaționale, pentru mediul online.

Prin proiectul Gutenberg ToOT, ne propunem să sprijinim activ practicieni în educație din toată țara (profesori, educatori, traineri, lucrători de tineret etc.) în tranziția proceselor educaționale din offline, către online și blended learning, făcând accesibile instrumente pentru livrarea de experiențe educaționale eficiente.

Mentalitatea de creștere și învățare "Growth Mindset"

Ce reprezintă proiectul

Conceptul de „Growth Mindset” a fost dezvoltat de psihologul Prof. Carol Dweck, cercetările acesteia și impactul benefic al practicării unei ”mentalități de creștere” de către copii și tineri fiind punctul de reper în dezvoltarea acestor ateliere online.

Scopul proiectului

Scopul proiectului este formarea de atitudini, aptitudini și obiceiuri ale copiilor și tinerilor, care au potențialul de a crește performanța academică și succesul în parcursul personal și profesional, prin dezvoltarea unei mentalități pozitive, orientată spre învățare și creștere.

Competențe cheie pentru Liceeni

Ce reprezintă proiectul

Proiectul Competențe cheie pentru liceeni este dedicat liceenilor, constând într-o serie de ateliere nonformale desfășurate în perioada septembrie 2020 – august 2021, vizând 8 domenii cheie de competență necesare oricărui tânăr adolescent.

Scopul proiectului

Scopul proiectului este formarea de atitudini, aptitudini și cunoștințe ale tinerilor liceeni clujeni, care au potențialul de a crește performanța în procesele de învățare și succesul în parcursul personal și profesional.