Susține Asociația Gutenberg

prin donații sau redirecționând impozitul pe profit

SPRIJINIȚI-NE ACTIVITATEA REDIRECȚIONÂND 3,5% DIN IMPOZITUL PE VENITURI DIN SALARII, PENSII SAU VENITURI INDEPENDENTE!

Cum funcționează?

Redirecționarea unui mic procent din impozitul pe venituri salariale sau din pensii este un mecanism prin care se tinde spre transparență în gestionarea taxelor.

Prin completarea Formularului 230 puteți decide asupra destinației acestui impozit (care este oricum dedus din veniturile dumneavoastră) și puteți sprijini activitatea unei organizații non-guvernamentale non-profit.

Termen de depunere a formularelor pentru anul curent: 25 MAI 2021.

Pașii care trebuie urmați

Varianta 1

Să completați și să depuneți direct formularul, online sau fizic.

Pasul 1. Descărcați Formularul 230 de AICI (versiune depunere de către contribuabil). Acesta este completat deja cu datele organizației.
(Fișierul trebuie descărcat și deschis cu Adobe, astfel va permite completarea și în format electronic; nu se va afișa corect când este deschis în browser.)

Pasul 2. Completați Formularul cu datele dumneavoastră personale (doar secțiunile marcate cu roșu: Nume, Prenume, CNP (CIF)) și semnați-l.

Pasul 3. Depuneți formular la filiala Agenției Naționale de Administrare Fiscală (listă filiale AICI), conform localității de domiciliu, prin una dintre următoarele modalități:

  • depunere în format fizic, la ghișeele dedicate,
  • transmitere prin poștă (având confirmare de primire),
  • depunere prin mijloace electronice (mai multe informații despre depunere găsiți AICI).
Varianta 2

Un voluntar al Asociației Gutenberg depune formularul pentru dumneavoastră.

Voluntarii Gutenberg vă stau la dispoziție pentru a facilita ei depunerea formularului în locul dumneavoastră. Pentru acest lucru, ne puteți contacta la adresa de mail [email protected] pentru asistență în completarea și depunerea formularului, iar împreună vom efectua următorii pași:

Pasul 1. Descărcați Formularul 230 de AICI (versiune depunere de către Asociația Gutenberg). Acesta este completat deja cu datele organizației.
(Fișierul trebuie descărcat și deschis cu Adobe, astfel va permite completarea și în format electronic; nu se va afișa corect când este deschis în browser.)

Pasul 2. Completați Formularul cu datele dumneavoastră personale (doar secțiunile marcate cu roșu: Nume, Prenume, CNP (CIF)) și semnați-l. Apoi transmiteți-ne formularul în format electronic sau scanat sau fizic (cum vă este mai ușor și cum agreați împreună cu voluntarul Gutenberg).

Pasul 3. Alături de un borderou pe care îl vom întocmi noi, vom depune formularul la filiala Agenției Naționale de Administrare Fiscală (listă filiale AICI), conform localității de domiciliu a contribuabilului (prin depunere la ghișeu în format fizic sau prin poștă).

De asemenea, dacă doriți, puteți să ne sprijiniți și direct prin DONAȚII.

Ce trebuie să faceți?

Dacă dumneavoastră considerați importante eforturile Asociației Gutenberg – Organizația studenților vorbitori de limba germană în derularea de proiecte educaționale și culturale pentru copii și tineri, vă invităm cu drag să ne sprijiniți – puteți parcurge cel mai recent raport anual de activitate Gutenberg AICI.

Puteți face acest lucru și prin donații directe, într-unul dintre conturile asociației:

RON: IBAN – RO47 BTRL 0130 1205 W212 79XX
EUR: IBAN – RO22 BTRL 0130 4205 W212 79XX
SWIFT/ BIC Banca Transilvania: BTRLRO22

Vă mulțumim că ne sunteți alături pe acest drum ambițios!
Echipele și proiectele îndrăznețe au nevoie de sprijin pentru a reuși, în special cele care au dovedit că au potențial, au un plan bine stabilit și au dorința de a schimba lumea!

De ce să sprijiniți comunitatea Gutenberg, redirecționând 3,5% din impozit?