Gutenberg Frühwintercamp 2020

Gutenberg Frühwintercamp

Echipa Gutenberg vă invită să vă înscrieți la Gutenberg Frühwintercamp!

Programul este dedicat tuturor elevilor de liceu care își doresc să învețe într-un mod practic și non-formal, cum pot provoca o schimbare la nivel de politică locală, care sunt drepturile și obligațiile cetățenilor și nu numai.

Proiectul este organizat de Asociația Gutenberg. Cu mai mult de 11+ ani experiență în traininguri, dorim să vă garantăm o experiență unică de facilitare online. Workshopurile vor fi ținute de către traineri cu experiență în traininguri și workshopuri online.

Ce înseamnă Gutenberg Frühwintercamp?

Lipsa de educație politică în România ne-a motivat să oferim această posibilitate elevilor, în special elevilor de liceu, care au ajuns sau se apropie de vârsta oficială cu drept de vot. Este important pentru noi să oferim acces către informații despre politică și despre drepturile și obligațiile fiecărui cetățean, despre gândirea critică și politică la nivel local. La Frühwintercamp o să afli, cât de ușor este să provoci o schimbare și că politica nu este o temă care ar trebui să te sperie.

Cui se adresează acest proiect?

Proiectul Frühwintercamp se adresează tuturor elevilor de liceu din România. Având în vedere desfășurarea proiectului în mediul online, nu contează în ce oraș te afli. După completarea formularului, te vom contacta și vei avea un interviu cu unul dintre facilitatori, ca să ne cunoaștem puțin mai bine. 

Când are loc Gutenberg Frühwintercamp?

Tabăra se desfășoară timp de 2 săptămâni, cu câte 2 workshopuri pe săptămână și o simulare, la care vei aplica în practică ceea ce ai învățat. Înscrierea la tabără presupune participarea la toate cele 5 sesiuni.


Programul taberei:

  • Marți 17.11., orele 16-18: Introducere în educație politică
  • Vineri 20.11., orele 16-18: Gândire critică
  • Luni 23.11., orele 16-18: Politică la nivel local
  • Joi 26.11., orele 16-18: Minorități și majorități
  • Sâmbătă 28.11., orele 11-13, 13.30-15: SIMULARE

Unde are loc Gutenberg Frühwintercamp?

Tabăra Gutenberg Frühwintercamp se desfășoară exclusiv în mediul ONLINE. În ziua workshopului, vei primi pe mail și SMS un link către o platformă de conferințe video. Te rugăm să participi cu camera pornită și dacă este posibil, să utilizezi laptopul.

Cât costă participarea la proiect?

Taxa de participare este de 150 RON. Se achită prin transfer bancar. Datele bancare le vei primi pe mail, după efectuarea înscrierii și interviu.

Cum mă înscriu la Gutenberg Frühwintercamp?

Înscrierea se face prin completarea formularului de mai jos. După ce ai completat formularul, echipa Gutenberg te va contacta pe mail. Urmează pașii din mail, pentru a îți rezerva locul la tabără.

Contact

Pentru mai multe detalii, nu ezita să ne contactezi pe [email protected] sau pe Facebook și Instagram.

Parteneri

Acest proiect este realizat de Asociația Gutenberg, cu sprijinul Consulatului General German în România, Universitatea Babeș-Bolyai și Kaufland.