Limba germană pentru începători – 6 surse de învățare

Se tot vorbește despre limba germană cum că este una dintre cele mai dificile limbi și că ai nevoie de o eternitate pentru a o învăța. Un alt mit despre limba germană este că o poți însuși doar dacă începi să o înveți de la o vârstă fragedă. Desigur că copiilor le este mai ușor să memoreze, deoarece aceștia învață în mod diferit, dar asta nu înseamnă că la o vârstă mai înaintată nu poți face acest lucru, copiii și adulții învață diferit, dar rezultatele pot fi aceleași, dar limba germană pentru începători poate fi o provocare atât pentru adulți, cât și pentru copii.

De ce limba germană?

Cunoașterea unei limbi străine este o necesitate, iar cunoașterea a două limbi străine este un avantaj. Cunoașterea limbii germane oferă oportunități atât copiilor, cât și adulților în aproape aceeași măsură:

– avantaj pe piața muncii din România, dar și din regiunea DACH
– acces la unități de învățământ de calitate în țară și în afară
– acces la programe extracurriculare, burse și proiecte speciale pentru vorbitorii de germană
limba germană este din ce în ce mai vorbită în domeniul afacerilor
– îmbunătățirea performanțelor intelectuale

Totuși, pentru a învăța limba germană sau orice altă limbă străină în general trebuie să interacționezi cât mai mult cu respectiva limbă. De exemplu, un lucru pe care îl poți face în acest sens este să te uiți la filme sau seriale în limba germană cu subtitrări în română sau chiar în germană pe HBO GO, Netflix și alte platforme de streaming.

Astfel, ai posibilitatea de a auzi cum se pronunță corect cuvintele în limba germană, vei învăța cuvinte noi și vei înțelege cum sunt construite frazele.

Germana pentru începători

Însă, atât pentru copii, cât și pentru adulți, prima etapă în însușirea limbii germane poate fi o provocare. Poți opta pentru cursuri online fără profesor, doar ca va fi nevoie să îți structurezi bine materialele și să îți organizezi foarte bine timpul, deoarece însușirea unei limbi străine necesită efort aproape zilnic.

Mai mult, dacă faci acest lucru de unul singur, procesul de învățare va fi unul încet, față de persoanele care optează pentru cursuri cu profesori și care au posibilitatea de a pune direct în practică cunoștințele dobândite. De asemenea, prezența unui profesor te ghidează în însușirea limbii și îți evaluează performanța, lucru pe care de unul singur este mai dificil de făcut.

Un element important în învățarea limbii germane sunt metodele atractive și interactive care sunt folosite în procesul de predare-învățare-evaluare. Un curriculum adaptabil nevoilor fiecărui cursant este unul dintre cele mai bune începuturi pentru un curs de succes și care îi menține pe cursanți focusați și implicați aproape 2 ore în continuu.

Astfel, propunem următoarele surse de învățare pentru copiii și adulții care au decis să înceapă să învețe limba germană. Cursurile sunt fragmentate pe nivele de vârstă, deoarece copiii și adulții învață diferit, de exemplu, un element important în procesul de învățare este experiența care le oferă adulților posibilitatea de a compara și asocia informațiile noi cu experiențele pe care le-au dobândit de-a lungul vieții, iar copiii, în schimb, nu au experiență, ei sunt curioși și deschiși la a testa informațiile dobândite în realitate.

Germană pentru începători la Didacto – Limba germană pentru copii

Didacto este o platformă care facilitează experiențe educaționale calitative online și offline, pentru copii și tineri, elevi și studenți, utilizând metode de predare și învățare interactive și participative. Misiunea centrului educațional de limbi străine este de a crește generații de copii încrezători care vor ajunge acolo unde își propun.

Cursurile sunt structurate pe programa Editurii Klett, pe cele 4 dimensiuni de învățare a limbii – vorbire, citire, scriere și înțelegere. Cursurile sunt destinate elevilor cu vârste cuprinse între 8-14 ani și care au un nivel începător de germană. Aceștia vor fi împărțiți în grupe de minim 4 și maxim 8 cursanți, având vârsta și nivelul de germană apropiate, mai multe detalii despre cursuri le găsiți aici

Atelierele online sunt destinate elevilor între 8-14 ani, având un nivel începător, mediu sau avansat de limba germană și pun accent pe dezvoltarea competențelor de conversație, dar și pe dezvoltarea personală a tinerilor participanți, precum și pe dezvoltarea spiritului de lucru în echipă, folosind metode educative interactive, mai multe detalii despre atelierele conversaționale aflați de aici

Mai mult, la Didacto aveți posibilitatea de a participa în mod gratuit la un curs și la un atelier conversațional pentru a descoperi cum se desfășoară acestea și dacă copilului dumneavoastră le place și sunt interesați de activitățile noastre. Accesați acest link pentru curs demo gratuit de limba germană și acest link pentru atelier conversațional gratuit de limba germană.

Cursurile și atelierele conversaționale la Didacto sunt ținute de traineri de calitate care au experiență în predarea limbii germane atât în țară, cât și în Germania și Austria. De asemenea, curriculum după care funcționăm este adaptat stilurilor de învățare și folosim în procesul de predare-învățare-evaluare tehnici cheie care ajută grupul de participanți să se implice și să aibă satisfacție pe întreaga perioadă de învățare.

Mai mult, promovăm activ și direct mentalitatea de creștere, astfel, egalitatea între participanți indiferent de mediul de proveniență, sărbătorirea tuturor reușitelor, învățarea prin activități interactive și educative sunt principii după care ne ghidăm.

De asemenea, pentru a crea un mediu în care aceștia pot să exerseze cunoștințele de limbă sunt atelierele conversaționale care sunt dezvoltate pentru dezvoltarea competențelor de conversație, dar și pe dezvoltarea personală a participanților, precum și pe dezvoltarea spiritului de lucru în echipă, folosind metode educative inactive.

Cursurile și atelierele de germană au loc exclusiv în mediul online și au loc pe durata a 12 saptamani a câte 2 sesiune per săptămână. Mai mult, Didacto organizează periodic ateliere și cursuri de germană gratuite pentru a vă oferi oportunitatea de a testa serviciile pe care le oferă înainte de achiziție.

Germana pentru începători la invatagermana.ro – Limba germană pentru adulți

Invatagermana.ro este un site care își propune să sprijine prin articole, evenimente, meditații și cursuri de limba germană persoanele care vor să învețe germana. Cursurile au loc în mediul online, 2 întâlniri pe săptămână a câte 1 h 30 min fiecare, însă, chiar dacă acestea sunt lipsite de interacțiune fizică, oferă o serie întreagă de beneficii:

– Un curs online presupune mai puține costuri
– Participând la cursuri de germană online, dispare nevoia de deplasare și nu mai pierzi timp în trafic
– Fiind în mediul online, cursurile sunt disponibile de oriunde, fie că te afli în Cluj, Timișoara, München sau Rotterdam.
– În mediul online, avem posibilitatea de a înregistra fiecare sesiune, așa că nu trebuie să îți faci griji dacă nu poți participa la vreo oră

Invatagermana.ro oferă următoarele servicii pentru cei care doresc să învețe limba germană:

  • Curs online pentru adulți – cursurile de limba germană online cu profesor, oferite pentru grupe de adulți cu nivel de începător, dar și de intermediar și avansat
  • Curs online pentru liceeni(începători) – dinamica de grup joacă un rol important în orice context, de aceea, invatagermana.ro dedică o grupă o grupă la cursurile de germană de începători adolescenților (clasele 9-12)
  • Curs conversațional cu nativ online – invatagermana.ro vă oferă un curs conversațional de limba germană, în care ne concentrăm exclusiv pe conversație în germană, alături de nativi
  • Curs introductiv gratuit de germană online – pentru toți cei care încă nu au curajul să încerce educația online, și vor să vadă cum se simt la un curs în mediul virtual invatagermana.ro oferă optiunea de a participa la un curs introductiv de germană

Modulul de germană cuprinde:
– 16 de sesiuni live cu un profesor, a câte 1h 30 minute fiecare
– 1 suport de curs în format digital
– 16 pdf-uri cu teme pregătitoare pentru fiecare capitol
– 30 de materiale digitale interactive
– 1 mentor la dispoziția cursantului pentru comunicare, ghidare, corecturi teme, sprijin în procesul de învățare a limbii germane
– acces în platformele Google, pe care se regăsesc materialele folosite în cadrul sesiunilor online
– recomandări și resurse suplimentare
– garanția învățării

Un modul de germană se ține cu maxim 10 participanți, iar pentru a ști ce modul să alegi, contactează-i pe cei de la invatagermana.ro pentru testul de încadrare pe nivel. Cei de la invatagermana.ro nu ofera sesiuni private, deoarece evită comunicare unidirecțională și le oferă oportunitatea cursanților de a diminua timiditatea și inhibițiile și le oferă oportunitatea de a se obișnui cu alții și de-a exersa cât mai mult limba germană.

Iată și alte modalități prin care puteți învăța limba germană:

1. Canale de Youtube cu lecții de limba germană pentru începători

Pe YouTube nu găsești doar filmulețe cu pisici sau câini, dar și o mulțime de resurse utile și valoroase pentru educație, inclusiv și pentru învățarea unei limbi străine. Poate ți se pare o iluzie, dar poți învăța pe YouTube și limba germană. Astfel, enumerăm mai jos 10 canale de YouTube unde poți învăța limba germană. De asemenea, descoperă mai multe detalii despre respectivele canale citind acest articol:

– Learn German with Anja
– Easy German
– smarter German
– Study in Germany
– Die Film Fabrik
– Mr Wissen2Go
– Deutsche Welle
– Bayerischer Rundfunk
– Galileo
– theTravellers

2. Aplicații mobile prin care poți învăța limba germană

Exercițiu de imaginație: închide ochii și gândește-te la viața ta fără telefonul mobil. Greu, așa-i? Telefonul mobil e prezent în viața noastră 24/7, iar digitalizarea a condus la dezvoltarea de aplicații care să îți permită să accesezi servicii sau produse direct de pe telefon. De asemenea, pentru a ocupa „timpii morți” au fost dezvoltate aplicații care să faciliteze accesul la educație și dobândire de cunoștințe, astfel, au fost create aplicații care te ajută înveți cel puțin o limbă străină, inclusiv și limba germană. Am enumerat mai jos 10 aplicații, dar accesează acest link pentru a afla mai multe informații despre acestea:

– Learn German by Goethe-Institut e. V.
– Deutschtrainer A1 by Goethe-Institut e.V.
– Deutsche Welle – Learn German
– Duolingo
– 50 languages
– Babel- learn german
– HelloTalk
– FluentU: Language Learning App
– Rosetta Stone: Learn Languages

3. Cărți de limba germană pentru începători

Fie că ai decis să înveți singur limba germană sau dorești surse suplimentare pentru însușirea limbii germane, atunci cărțile menționate mai jos sunt pentru tine. Cărțile conțin atât exerciții practice, cât și un CD care facilitează procesul de ascultare și pronunție:

– Ascunde și ghicește. Prima mea carte de limba germană – Catherine Bruzzone, Susan Martineau
– Germană fără profesor + 2 CD-uri audio – Paul Coggle
– Germana pentru incepatori – Maxim Popp
– Germana pentru cei mici + CD Audio
– Primele mele 1000 de cuvinte în limba germană
– Hallo, Kinder! Limba germana pentru incepatori – Evemarie Draganovici, Andreea Rusen
– Tipptopp A 1.2. Manual de limba germana pentru incepatori – Silvia Florea
– Germana pentru începători cu CD – Angelika Lundquist-Mog
– HALLO DEUTSCH! Ghidul incepatorului, Sam Hutchinson, Emilie Martin

4. Cursuri online integrale pentru începători fără, dar și cu profesor

Udemy este o platformă de învățare online, pe această platformă poți să participi la cursuri pe diferite subiecte și diverse domanii, dar poți și să creezi cursuri care pot fi oferite publicului, fie gratuit, fie cu o taxă de participare, în medie 12 euro pe un modul care este format din mai multe cursuri. Platforma este foarte populară, iar cursurile de limba germană nu au avut cum să lipsească. Astfel, am găsit următoarele cursuri de limba germana pentru începători:

Learn German Language: Complete German Course – Beginners

Best Way to Learn German Language-Full Beginner Course-A1.1

German for beginners (A1 – Part 1/5)

Deutsch Intensiv – Intensive German Course for Beginners

German Language A1: Learn German For Beginners!

Learn German for Beginners:An Immersive Language Journey A1+

Descoperă mai multe informații despre Germania și limba germană citind articolele de aici.