Mentorat

Perspectivă pentru viitor – viața după Rețea

Acest proiect evoluează constant și în fiecare an participă tot mai mulți tineri la el. Dar ce pot face cei care nu mai sunt la liceu și care au câștigat multe cunoștințe în cadrul  Rețelei Gutenberg? În Gutenberg credem în sustenabilitate prin mentorat și acest principiu se aplică și Rețelei. Asta înseamnă că foștii membri ai cluburilor de tineret pot și, ar trebui, să fie activi în Rețea chiar și după liceu. Puteți prelua rolul de mentor.

Mentoratul de departe în anii universitari (transmiterea cunoștințelor către cei mai tineri) începe în clasa a XII-a( timpul ideal) și continuă în primul an de universitate. Foștii membri ai unui club de tineret ar trebui să își verifice și să-și sfătuiască în permanență colegii mai tineri, la fel ca un mentor, pentru a-și putea transmite experiența și pentru ca asociația de tineret să poată crește în continuare.

Membru al asociației studențești și parte a echipei rețelei – Considerăm că toți membrii activi din rețeaua Gutenberg sunt o parte importantă a comunității Gutenberg, deoarece au multă experiență cu activitatea noastră. Pentru noi este important să ne păstrăm comunitatea aproape și pentru aceasta îi invităm pe foștii participanți ai Rețelei (membri din asociațiile de elevi) să solicite calitatea de membru în Gutenberg Klausenburg sau București și să contribuie ca parte a echipei Rețelei organizaționale. În acest fel, ei pot duce proiectul mai departe, îl pot dezvolta și pot ajuta cluburile de tineret din toată țara cu experiența lor.