Misiunea și valorile

Scopul asociației Gutenberg

Facilitarea dezvoltării personale și profesionale a tinerilor și studenților vorbitori de limba germană, prin metode non-formale.

Obiectivele asociației

– Obiective la nivel național: În fiecare unitate de învățământ (pre sau universitar) din România, în care se predă (în) limba germană, se desfășoară cel puțin un proiect pe an, sub egida “Gutenberg”.

– Obiective la nivel internațional Ne propunem ca în Europa, în țările în care limba germană nu este limbă oficială, organizația să sprijine și să contribuie la fondarea altor organizații de tineret sau studențești ”Gutenberg”.

– Obiective de sustenabilitate (start-ups) Ne propunem să cultivăm un spirit antreprenorial în cadrul asociației, prin sprijinirea membrilor experimentați și implicați, în vederea dezvoltării  de mecanisme care să genereze resurse financiare și care să contribuie la dezvoltarea economică a asociației și a comunității ”Gutenberg”.

– Obiective de consolidare a comunității ”Gutenberg” Ne propunem să creăm și să dezvoltăm constant o comunitate longevivă a vorbitorilor de limba germană, care intră în contact cu asociația prin participarea la proiectele asociației sau prin facilitarea lor.

– Obiective în relație cu Universitatea Babeș-Bolyai Ne propunem să facilităm dezvoltarea personală și profesională a studenților vorbitori de limba germană din Universitatea Babeș-Bolyai și să reprezentăm interesele acestora.

Valorile Asociației Gutenberg

Loialitate și performanță: Suntem loiali față de asociație și performanți în munca din cadrul asociației.

Dezvoltare continuă și nemărginită Lucrăm constant pentru a ne îmbunătăți pe plan individual și colectiv, personal și profesional.

Implicare în a schimba lumea Prin activitatea noastră în cadrul asociației contribuim la schimbarea lumii în bine.

Îndrăzneală și spirit de leadership Suntem îndrăzneți și cultivăm spiritul de lider în rândul membrilor noștri.

Responsabilitate față de sine, de colegi și de comunitatea Gutenberg Ne asumăm responsabilitatea atât față de noi înșine, cât și față de colegii noștri și comunitatea Gutenberg.

Moștenire dublă generației următoare Tot ceea ce primim de la asociație în materie de cunoștințe, experiențe, resurse, restituim în cantitate dublă generației de membri care urmează.

Muncă asiduă și etică profesională Munca din greu și dedicarea sunt cele mai valoroase monede de schimb în asociație.