Proiect Educatie Mediatica – ReThink your World

Cu ocazia celebrării Anului European al Tineretului (European Year of Youth), Asociația Gutenberg – Organizația studenților vorbitori de limba germană, propune tinerilor vorbitori de limba germană din municipiul Cluj-Napoca un program de formare pe un subiect de actualitate pentru toată comunitatea europeană de tineri – educația mediatică – în cadrul Programului de Formare pentru Educație Mediatică intitulat „ReThink your World”.

Proiectul se va desfășura pe parcursul a 5 zile, în Cluj-Napoca. Workshopurile din program se vor desfășura în limba germană și vor aborda teme de actualitate care ne conturează viața de zi cu zi, precum: dezvoltarea gândirii critice, lupta împotriva fake news, instrumente ale jurnalismului etc.. Atelierele se vor desfășura sub forma a două sesiuni pe zi, timp de 3 zile, în program fiind incluse și o zi introductivă la început, precum și sesiuni de evaluare și feedback la final de proiect. Acestea vor fi însoțite de dezbateri, exerciții aplicate, ultima activitate desfășurându-se sub forma unui studiu sociologic, unde participanții vor putea investiga, pe baza informațiilor acumulate, problematica fake news și cum aceasta poate afecta o comunitate.

Căror tineri li se adresează aceste ateliere?
Atelierele din cadrul programului de formare „ReThink your World” se adresează tuturor tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 26, care vorbesc limba germană la diferite nivele (A2-C1).

Unde are loc proiectul?
Întreg proiectul se va desfășura în Cluj-Napoca, în campusul studențesc Hașdeu, unde participanților li se va oferi cazare într-unul dintre căminele studențești, 2 mese pe zi (micul dejun fiind asigurat individual) și materialele necesare pentru Workshop-uri. Transportul până la locul desfășurării proiectului nu este acoperit.

Costurile participării:
Participarea la programul de formare „ReThink your World” este GRATUITĂ!

Dacă ești interesat/ă de problemele mediatice actuale și dacă vrei să îți dezvolți spiritul civic, toate acestea în timp ce cunoști tineri ce împărtășesc aceleași interese și te distrezi, înscrie-te până în 20 August în formularul de mai jos:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeDYFTnZJUYUD3e4TXmBv7YiAP2cQCZoeSo2K61Uzp4fpQ5Ig/viewform

Iar pentru întrebări punctuale îți stăm la dispoziție pe pagina de Facebook: Gutenberg Studentenverein
Ne poți scrie și la adresa de e-mail: [email protected]

Ne vedem în număr cât mai mare, începând cu 24 august, în Cluj-Napoca.
Let us (re)shape our world together!

Acest proiect este organizat de Asociația Gutenberg – Organizația studenților vorbitori de limba germană cu sprijinul financiar al Consiliului Local și al Primăriei Cluj-Napoca.