Ateliere lunare pentru creșterea inserției pe piața muncii

Confuzie, indecizie, frustrare – aceste sentimente sunt din păcate des asociate cu căutarea unui loc de muncă potrivit.  Lipsa de informație sau excesul de dezinformare pot face planificarea carierei extrem de dificilă, mai ales deoarece orientarea profesională joacă un rol minor în sistemul de învățământ românesc. 

De aceea, Asociația Gutenberg a luat hotărârea să organizeze, prin sprijinul și în cadrul programului „Corpul European de Solidaritate” proiectul “Ateliere lunare pentru creșterea inserției pe piața muncii”, pentru a veni în sprijinul tinerilor pe acest drum anevoios.

În ce constă acest proiect și cine poate participa?

La acest proiect este vorba de 9 evenimente online în cadrul cărora diverși experți vor prezenta cerințele reale de pe piața muncii în spațiul vorbitorilor de limba germană (și nu numai) și vor răspunde la întrebările tale despre pașii pe care trebuie să îi urmezi în parcursul tău profesional. 

Atelierele se adresează liceenilor, studenților și tinerilor adulți, pentru fiecare grup țintă având loc câte 3 evenimente specifice. 

Toate atelierele vor avea loc în limba română, deci nu sunt necesare cunoștințe de limba germană avansate. 

Tematicile abordate vor fi următoarele: 

Liceeni

  • Piața muncii în România pentru elevi – 27 sept 2023 / 18:00
  • Oportunități de joburi pentru elevi – 28 sept 2023 / 18:00
  • Carieră în domeniul medical pentru elevi – 25 oct 2023 / 18:00

Studenți 

  • Piața muncii pentru studenți – 7 nov 2023 / 18:00
  • Oportunități de studiu în spațiul germanofon pentru studenți – 15 nov 2023 / 18:00
  • Oportunități de practică pentru studenți – 13 dec 2023 / 18:00

Adulți (peste 26 de ani)

  • Carieră și reconversie profesională în domeniul medical pentru adulți  – 20 sept 2023 / 18:30
  • Dezvoltare personală și profesională – Reconversia profesională pentru adulți – 4 oct 2023 / 18:00
  • Provocările emigrării în spațiul germanofon pentru adulți – 22 nov 2023 / 18:00

De ce să participi? 

Cele 9 ateliere vor dura fiecare câte 90 de minute și vor avea loc online pe platforma Zoom în perioada septembrie – decembrie 2023, dățile și orele exacte fiind specificate mai sus după fiecare titlu. 

Cât costă?

Participare este gratuită și dat fiind caracterul online al evenimentelor, nu implică niciun fel de costuri suplimentare.

Cum pot participa?

Înscrierile se fac online, pe formularul proiectului, disponibil AICI.

Fiind o serie de evenimente online, ne dorim să fim cât se poate de flexibili în a răspunde nevoilor comunității noastre.

Urmărește, așadar, pagina evenimentului, pentru noutăți și actualizări, AICI.

Care este contextul acestui proiect?

Aceste ateliere nu ar fi putut avea loc fără sprijinul Corpului European de Solidaritate, o entitate care coordonează o serie de programe dedicate să ofere tinerilor europeni șansa de a învăța și a se (re)descoperi prin activități de voluntariat și solidaritate care să ofere soluții la provocările cu care se confruntă comunitățile.

Pentru misiunea asociației, de a sprijini tinerii în a se dezvolta personal și profesional, acest cadru vine ca o mănușă în a ajuta tinerii din comunitatea Gutenberg de a veni cu propriile inițiative și a accesa un minim de resurse atât pentru propria dezvoltare, cât și pentru impact local pozitiv în mediile din care fac parte.

Pe lângă posibilitatea de a depune idei de proiecte din partea unor grupuri de inițiativă, programul oferă și posibilități de voluntariat și colaborări internaționale.

Pentru mai multe detalii recomandăm parcurgerea atentă a site-ului, iar la nevoie, echipa Gutenberg vă stă la dispoziție pentru întrebări.

Datele Proiectului

Orașul:
Online
Participanți de la nivel:
National
Organizat de:
Organizații studențești
Anul:
2023
Tip proiect:
Ateliere tineri