Ateliere nonformale de dezvoltare personală pentru tineri sătmăreni

Asociația Gutenberg Satu Mare vă invită să vă înscrieți la atelierele nonformale de dezvoltare personală pentru tinerii din Satu Mare, desfășurate în perioada 21-22 iulie 2021, la Casa Meșteșugarilor (str. Ștefan cel Mare, nr. 18, Sala Mică).
De asemenea, în luna septembrie vor avea loc și activități în mediul online.

Acest proiect se desfășoară cu sprijinul financiar al partenerului de proiect Consiliului Județean Satu Mare, precum și cu sprijinul logistic al partenerului de proiect Primăria Municipiului Satu Mare.

Scopul acestor ateliere nonformale este contribuirea la dezvoltarea de abilități de viață independentă a tinerilor, abilități necesare pentru dezvoltarea personală a oricărui elev și tânăr, pentru a avea un parcurs armonios și de succes, indiferent de parcursul educațional sau profesional ales pentru viitor.
De asemenea, atelierele vor contribui și la dezvoltarea vocabularului participanților, în limba germană, în cadrul tematicilor abordate – acesta fiind specificul tuturor activităților Asociației Gutenberg.

📆 Când și unde au loc atelierele? 

Programul celor 4 ateliere din cadrul proiectului este următorul:

Ateliere dedicate ELEVILOR DE GIMNAZIU (clasele V-VIII):

  • 21 iulie 2021, orele 14:00 – 16:00 – Atelier de Educație Civică & Democrație,
  • 21 iulie 2021, orele 17:00 – 19:00 – Atelier de Educație Financiară & Antreprenoriat,
  • 22 iulie 2021, orele 14:00 – 16:00 – Atelier de Dezvoltare Personală prin joc, improvizație și teatru,
Ateliere dedicate TINERILOR (14-35 de ani):

  • 22 iulie 2021, orele 17:00 – 19:00 – Atelier de Facilitare nonformală – Exemple de bune practici pentru formatori, lucrători de tineret și voluntari (pentru elevi de liceu / studenți / tineri activi în mediul ONG din Satu Mare),
  • 28 septembrie 2021, orele 18:00 – 20:00 – Atelier de Facilitare nonformală – Exemple de bune practici pentru formatori, lucrători de tineret și voluntari (pentru elevi de liceu / studenți / tineri activi în mediul ONG din Satu Mare).

Atelierele se desfășoară în format fizic, în Sala Mică a Casei Meșteșugarilor (str. Ștefan cel Mare, nr. 18, Satu Mare).
În desfășurarea activităților, atât organizatorii și formatorii, cât și participanții prezenți la program, vor ține cont de normele de prevenție și de protecție a sănătății populației în contextului epidemiei (așa cum sunt acestea menționate în formularul de înscriere).
De asemenea, în luna septembrie vor avea loc și activități în mediul online.

👨‍👩‍👧 Cui se adresează atelierele?

Toate activitățile din cadrul proiectului sunt accesibile oricui își dorește participarea și se încadrează în grupul țintă: elevi de gimnaziu / tineri cu vârsta de 14-35 de ani, din Satu Mare / care activează în Satu Mare. 
Recomandăm participarea la o singură activitate din cadrul programului (respectând criteriile de vârstă pentru fiecare activitate în parte), din dorința de a pune aceste oportunități de învățare la dispoziția câtor mai mulți tineri sătmăreni. 

Participarea este gratuită și nu este restricționată de niciun criteriu ce poate afecta integritatea și demnitatea umană. În permiterea accesului participanților la activitățile din program nu sunt discriminate în niciun fel persoanele interesate, pe criterii de sex, etnie, religie, orientare sexuală, economice, culturale, persoane cu capacități de învățare sau sociale reduse.

📝 Înscrieri

Pentru participare, este necesară înscrierea în formularul dedicat evenimentului, disponibil mai jos pe această pagină. 
Participarea este GRATUITĂ.
Toate detaliile de participare vor fi reconfirmate în urma înscrierii, pe mailul din formular.
Înscrierile sunt deschise până la data de 20 iulie 2021 (inclusiv).

UPDATE 22.09.2021: O nouă sesiune de Atelier de Facilitare nonformală – Exemple de bune practici pentru formatori, lucrători de tineret și voluntari – va fi organizată în mediul online în data de 28.09.2021.
UPDATE 30.09.2021: Vă mulțumim pentru interes, înscrierile pentru atelierele nonformale iulie – septembrie 2021 s-au încheiat.
Vă așteptăm cu drag la următoarele ateliere! Urmăriți-ne activitatea pe acest site sau pe pagina de Facebook!

💌 Contact

Echipa noastră vă stă la dispoziție pentru orice întrebări legate de eveniment, puteți lua legătura cu noi prin e-mail la [email protected]
Vă așteptăm cu drag, ne vedem la atelierele nonformale, dedicate tinerilor sătmăreni!

Fotografii din desfășurarea atelierelor

Datele Proiectului

Orașul:
Satu Mare
Participanți de la nivel:
Local
Organizat de:
Organizații de elevi
Anul:
2021
Tip proiect:
Local