Asociația Gutenberg vă invită să vă înscrieți la cel puțin unul din cele patru ateliere nonformale pentru tineri din cadrul proiectului Wellbeing & Stil de viață sănătos!
Activitățile din cadrul proiectului sunt dedicate pentru tinerii cu vârste cuprinse între 14 – 30 ani. Proiectul se va desfășura în Cluj-Napoca (constând, atât în activități în format fizic, cât și în activități în format online), în perioada Octombrie 2021 – Septembrie 2022, vizând elevi de liceu, studenți și tineri absolvenți.
Scopul proiectului este de a educa și informa tinerii în privința unui stil de viață sănătos și a creșterii bunăstării acestora, precum și de a crește accesul la programe de formare de calitate, pe domenii precum: sănătate fizică, mintală, emoțională și relațională.
Atelierele sunt organizate de către echipa Gutenberg, cu o experiență de 12+ ani în domeniul proiectelor educaționale nonformale.
Aceste ateliere nonformale pentru tineri sunt susținute de traineri cu experiență în facilitarea nonformală de activități pentru tineri.
📝 Tematicile abordate

Tema 1 – Sănătate fizică și nutriție
Tema 2 – Sănătate și bunăstare mintală


Tema 3 – Sănătate și bunăstare emoțională
Tema 4 – Educație sexuală și relațională

🗣️ Ateliere nonformale pentru tineri – Cine sunt trainerii?

Nane
Dori


Dora
Ștefana


Andreea
👩🎓 Cui se adresează acest proiect?
În cadrul acestor ateliere nonformale pentru tineri, ne propunem să sprijinim activ 80+ tineri din Cluj-Napoca cu vârste cuprinse între 14-30 de ani – aceștia putând fi elevi de liceu, studenți, proaspăt absolvenți, dar nu numai.
Toate activitățile din cadrul proiectului sunt accesibile oricui își dorește participarea și se încadrează în grupul de vârstă vizat.
Participarea este gratuită și nu este restricționată de niciun criteriu ce poate afecta integritatea și demnitatea umană. În permiterea accesului participanților la activitățile din program nu sunt discriminate în niciun fel persoanele interesate, pe criterii de sex, etnie, religie, orientare sexuală, economice, culturale, persoane cu capacități de învățare sau sociale reduse.
🎯Selecția participanților:
Primele ateliere nonformale pentru tineri din cadrul proiectului se desfășoară în perioada Noiembrie 2021, în zile și intervale orare stabilite de comun acord între participanți și organizatori.
În urma selecției grupelor de participanți și a disponibilității locurilor pentru fiecare dintre acestea, există posibilitatea să existe modificări pentru perioadele de organizare, însă acestea vor fi comunicate din timp și vor fi agreate cu participanții.
🏠 Unde au loc atelierele?
Aceste ateliere nonformale pentru tineri se vor desfășura în format fizic – respectând toate normele și reglementările aflate în vigoare în momentul desfășurării, așa cum sunt acestea valabile și în contextul oricărei instituții de învățământ liceal sau universitar.
Notă importantă legată de situația epidemiologică:
Participarea la activitățile în format fizic din cadrul proiectului este condiționată de respectarea condițiilor dispuse în Hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Astfel conform HOTĂRÂRII nr. 70 din 16.09.2021 pot participa persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 și vor fi asigurate măsuri pentru purtarea măștii de protecție și o suprafață de minimum 2 metri pătrați pentru fiecare persoană.
Înscrieri
Participarea la aceste ateliere nonformale pentru tineri din cadrul programului pentru fiecare participant doritor este GRATUITĂ.
Este însă necesară înscrierea prin intermediul formularului de participare de mai jos.
📧 Contact
Dacă doriți mai multe detalii, vă stăm la dispoziție pe adresa de e-mail: [email protected].
Urmărește-ne pe Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile pe care le avem și vizitează site-ul nostru pentru a descoperi mai multe proiecte pentru copii și tineri!
❤️ Sprijin
Acest proiect este organizat prin intermediul Asociației Gutenberg – Organizația studenților vorbitori de limba germană, din Cluj-Napoca, și este finanţat prin programul Corpul European de Solidaritate, al Comisiei Europene (www.suntsolidar.eu).
Acest proiect și toate comunicările și materialele din cadrul acestuia nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene. Proiectul de față reflectă numai punctul de vedere al organizatorilor, iar Comisia Europeană nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor comunicate.
Corpul European de Solidaritate urmărește să promoveze solidaritatea, una dintre valorile fundamentale ale Uniunii Europene, în principal prin voluntariat, pentru a spori implicarea tinerilor și organizațiilor în activități de solidaritate de calitate.