Concurs de eseuri

Scurtă descriere a evenimentului

„Gutenberg – Deutschsprachiger Studentenverein” organizează un concurs de eseuri pentru școlari și elevi cu tema „Cultura este libertate”. Concursul de eseuri își propune să-i motiveze pe tinerii vorbitori de limbă germană să-și exerseze cunoștințele despre limba germană și creativitatea lor. „Gutenberg” dorește să rezolve problemele identificate în rândul tinerilor contribuind la dezvoltarea personală a participanților, promovând limba germană, deschizând noi perspective culturale și stabilind o comunitate de limbă germană care ar trebui să faciliteze accesul la cultura germană.

Concursul de eseuri face parte dintr-un proiect mai amplu „Galeria Culturii”, care constă din trei părți: eseu, fotografie și concurs video. La finalul celor trei evenimente va exista o expoziție a pieselor câștigătoare la Cluj-Napoca. Competiția foto va începe în iunie și cea video în octombrie. În acest fel, „Gutenberg” dorește să dezvolte creativitatea tinerilor germani cu ajutorul artei și să conducă la crearea de rețele între tineri. Veți avea ocazia să cunoașteți cultura germană și să vă dezvoltați abilitățile lingvistice și culturale.

Alte obiective ale proiectului: depășirea propriilor limite, evaluarea propriilor performanțe din partea participanților, schimbul de informații și facilitarea comunicării între tineri, inclusiv tineri în activități extracurriculare.

Proces planificat:

28 februarie – 13 martie – Finanțarea proiectului în școli din următoarele orașe: Cluj-Napoca, Sathmar, Großwardein, Arad, Timișoara, Reschitz, București, Kronstadt, Sibiu, Fogarasch, Medias, Schässburg, Neumarkt, Bistritz.
22 Aprilie – Termen limită pentru trimiterea eseurilor pe tema „Cultura este libertate” (minimum 1000 de cuvinte);
22. 6 aprilie – 6 mai – Îmbunătățirea eseurilor;
7. Mai – Anunțarea câștigătorilor și trimiterea diplomelor și premiilor
Premii:

Preț – iPod și participare gratuită la școala de vară
Preț – Duden – dicționar universal german și 50% reducere pentru școala de vară
Preț – stick USB și 50% reducere pentru școala de vară
Trei premii – cărți cu literatură germană

Data limită de înscriere: 22 aprilie 2011

Datele Proiectului

Participanți de la nivel:
National
Organizat de:
Organizații studențești
Anul:
2011