Dezvoltarea de comunități reziliente în regiunea România – Moldova

Îmbunătățirea educației civice și participării publice în rândul tinerilor

 

Start înscrieri la programul de formare 

Ultimele luni au demonstrat încă odată că educația și participarea civică ar trebui să joace un rol semnificativ în educația tinerilor din România și Moldova, unde există un decalaj uriaș în înțelegerea, promovarea și predarea principiilor și comportamentelor sănătoase.

Prin urmare, alături de experți din cadrul Bosch Alumni Network, intenționăm să creștem gradul de conștientizare a comunităților de tineri din aceste regiuni pentru subiecte mai delicate, cum ar fi tratarea conflictelor, educație participativă, educație mediatică și alte subiecte conexe.

Cui se adresează programul? Acesta este dedicat practicienilor educaționali precum profesorii de școală, formatorii, lucrătorii de tineret, din organizații formale/non-formale, din România și Republica Moldova. 

Programul de formare cuprinde două etape

Prima constă în 4 ateliere creative online. 

În urma atelierelor online, a doua etapă constă într-o serie de evenimente online/offline, susținute de participanți, în comunitățile lor locale, dedicate tinerilor – în săli de clasă sau organizații de tineret – pentru a multiplica experiențele și informațiile acumulate în cadrul atelierelor.

Agenda programului de formare poate fi consultată aici.

Formularul de înregistrare îl găsiți aici.

Numărul de locuri disponibile este de 15 participanți pentru fiecare atelier online. Cei înscriși  pot participa la unul sau mai multe ateliere din cele patru. 

Selecția celor 15 participanți pentru fiecare atelier se va face pe baza experienței în domeniu, a scrisorii de motivație din formularul de înscriere și pe baza capacității de multiplicare și diseminare a informațiilor învățate, prin susținerea unei activități (Așteptarea proiectului este ca minim o activitate pe baza unui subiect abordat în cadrul atelierelor să fie susținută până la data de 10 decembrie, cu durata de 2 ore pentru o grupă de minim 10 participanți, activitate ce va fi parțial sprijinită financiar prin proiect).

La finalul programului participanții vor primi o diplomă de participare, pentru atelierul/atelierele la care au participat.

Termenul de înscriere este 23 octombrie 2022.

Acest proiect este organizat cu sprijinul Bosch Alumni Network – o rețea coordonată de International Alumni Center (iac Berlin), fondată de Fundația Robert Bosch.

Pentru mai multe detalii așteptăm să ne scrieți la adresa de e-mail [email protected] sau să ne contactați la numărul de telefon +40727172545 (Ana Bednar – coordonator proiect)

Datele Proiectului

Orașul:
Cluj-Napoca
Participanți de la nivel:
International
Organizat de:
Organizații studențești
Anul:
2022
Tip proiect:
Internațional