Întâlnirea Rețelei de elevi Gutenberg 2023

Netzwerktreffen s-a întors! Dacă ți-a fost dor de noi, nicio grijă. Ne-am întors cu proiectul verii. Acesta are loc între 23 – 29 iulie 2023 în Cluj-Napoca.

Netzwerktreffen (Întâlnirea Rețelei de elevi Gutenberg) este un eveniment dedicat tuturor elevilor care fac parte din grupurile locale de inițiativă Gutenberg. În cadrul acestui eveniment au loc ateliere de dezvoltare personală pe diferite teme, cum ar fi: comunicarea în echipă, leadership, managementul proiectelor și altele. În plus, este ocazia perfectă pentru participanți să își cunoască coordonatorii și a lucra în echipă cu alți membrii din grupurile de inițiativă Gutenberg din alte orașe.

Cui se adresează proiectul?

Elevilor care fac parte din grupurile locale de inițiativă Gutenberg, care împărtășesc într-o oarecare măsură interesul pentru limba germană și dezvoltare personală!

Proiectul promovează crearea și menținerea unui mediu de lucru inclusiv, nediscriminatoriu, promotor de egalitate de șanse, indiferent de profilul participantului – etnia, rasa, sexul, religia orientarea sexuală, boala cronică, handicapul, apartenența la o categorie defavorizată, precum și orice alt criteriu care are ca efect restrângerea recunoașterii sau a exercitării, în mod egal, a drepturilor omului.

Scopul proiectului

Proiectul mizează pe aducerea împreună a 50 de tineri din comunitățilele locale din rețeaua națională Gutenberg, creând astfel un cadru non-formal, organizat, cu scopul de a realiza schimbul de bune practici între tineri și de a crea legături sustenabile la nivel național în cadrul Rețelei. Întâlnirea se bazează pe 4 componente:

– componenta de teambuilding prin jocuri și activități de cunoaștere și de lucru în echipă;

– componenta de formare prin desfășurarea a 6 ateliere, pe tematicile: Management de Proiect, Cetatenie activa, Implicare civica, Gandire Critica, Uniunea Europeana si valorile UE;

– componenta de punere în practică a competențelor dezvoltate prin simularea desfășurării unor proiecte în cadrul Întâlnirii Naționale;

– componenta de reflecție: printr-o sesiunea de recapitulare a noțiunilor învățate, concluzii și feedback.

De ce ar trebui să participi?

Ai posibilitatea să petreci timp cu membrii grupurilor de inițiativă Gutenberg , să vă cunoașteți mai bine, să discutați despre proiecte la nivel național pe care le puteți organiza împreună și să vă dezvoltați abilitățile de a lucra în echipă.

Știm că și timpul liber este important, de aceea organizăm activități care încurajează legarea de prietenii și bineînțeles, distracția.

Cum arată programul la Cluj?

  • O zi de introducere în proiect
  • 4 zile a câte 2 workshop-uri creative pe teme de dezvoltare personală cum ar fi: project management, comunicarea în echipă, leadership și nu numai
  • O zi dedicată simulării unui proiect creat de tine și echipa ta în urma cunoștințelor și experiențelor acumulate în cadrul proiectului
  • O zi de feedback și încheiere a proiectului

Participanții vor fi împărțiți în echipe în funcție de nivelul lor de limbă.

Taxă de participare:

Taxă de participare: 350 lei *

* Participarea este gratuită în limita a 5 locuri (maxim 5 participanți selectați) per fiecare oraș / comunitate locală. Taxa de participare este astfel valabilă doar începând cu al 6-lea participant din fiecare comunitate.

Taxa de participare acoperă costurile de cazare, masă și toate activitățile din program, alături de materiale de workshop aferente proiectului.

Costurile de transport vor fi decontate participanților, în baza documentelor justificative transmise de participanți (în orginal, în perioada de derulare a proiectului).

Posibilități de reducere:

Posibilități de reducere:

– 100 lei – Am participat la Olimpiada Națională de Limba Germană modernă.
– 100 lei – Am participat la Olimpiada Națională de Limba Germană Maternă.
– 100 lei – Am un voucher de la un proiect Gutenberg anterior (din anul 2022).
– 50% reducere pentru câte 5 locuri pentru inițiativele locale din orașele Suceava, Focșani, Vâlcea, Târgu Mureș și Cluj-Napoca.
– Reducere conform campaniei de Crowdfunding derulată de Asociația Gutenberg Satu Mare, în perioada Aprilie – Mai 2023.

 

Participanții vor fi cazați în căminele studențești (câte 5 în cameră) și mesele vor fi luate la cantina universității.

Termenul limită de înscriere este 23 Iunie așa că nu mai sta pe gânduri și hai la Netzwerktreffen!!!

Formular de înscriere pentru participanți: https://forms.gle/iC6phVQVEmPAa5va8

Această activitate face parte din proiectul ”Rețeaua Gutenberg – Incubator pentru inițiative de tineret”, proiect de participare co-finanțat de Comisia Europeană, prin programul Erasmus+ Tineret.

Datele Proiectului

Orașul:
Cluj-Napoca
Participanți de la nivel:
National
Organizat de:
Organizații studențești
Anul:
2023