Școala de vară Gutenberg 2019

Școala de vară Gutenberg sărbătorește acest an cea de-a 10-a aniversare. Acest proiect a trecut printr-o evoluție constantă, scopul nostru fiind, ca prin muncă, să îl îmbunătățim de la an la an. La prima ediție au participat 23 de elevi, iar anul trecut numărul lor a crescut la 205. În total am adunat peste 1400 de participanți în 10 ani la toate proiectele. Rezultatele noastre arată că reușim să creăm ceva frumos și te invităm să te convingi și tu!

Ce facem la cursuri?

Încă de la prima ediție ne-am propus să schimbăm România, pas cu pas, dând informații participanților despre cum pot ei să aibă un impact la nivelul comunității lor. Cum putem antrena tinerii, ca atunci când vor să schimbe ceva în comunitate, să gândească organizat și să își planifice un proiect care are ca scop rezolvarea problemelor remarcate în comunitatea din care provin. Dacă azi începem să schimbăm ceva în școala noastră, mâine schimbăm în orașul nostru, iar mai apoi în țara noastră. Credem că implicarea în schimbarea comunității este un mușchi pe care trebuie să îl antrenăm, iar noi vrem să oferim participanților baza informațională necesară pentru a încuraja acest lucru.

Mai mult decât atât, avem și o rețea de 17 organizații de elevi pe care o sprijinim și pe care încercăm să îi mentorăm în acest proces de formare. Adică Școala de vară Gutenberg, nu se termină în ultima zi de proiect, ci continuă printr-o relație pe parcursul unui an, desigur, pentru cei implicați. Momentan în această rețea sunt peste 300 de elevi care își desfășoară activitatea alături de noi.

Participanții vor fi împărțiți în echipe de aproximativ 20 de persoane, de care se va ocupa un coordonator de grupă și 2 voluntari / asistenți.

Ce facem înafara cursurilor?

Înafara cursurilor, facem ce se face în studenție: ne distrăăăăăm și cunoaștem oameni noi! Anul trecut am avut participanți din peste 43 de orașe din 3 țări. Camerele sunt de 5 persoane, lucru care încurajează socializarea între elevi. În fiecare seara grupele au pregătite seri tematice care cuprind teme precum discuții despre oferta de studiu în limba germană sau carnaval, unde fiecare participant se costumează. Vom avea de asemenea activități creative, dar și timp liber pentru a vizita Clujul. Activitățile creative din anii trecuți au fost să vopsim 10 mașini (din programul Rabla): fiecare echipă și-a personalizat mașina alocată și pictura a peste 400 de scări.

Ce facem în Cluj?

În primul rând cunoaștem Clujul printr-o vânătoare de comori prin oraș. Participanții vor avea ocazia de a vizita și cunoaște atât complexul studențesc,cât și alte zone și puncte de reper ale orașului.

Detalii despre proiect!
Proiectul va avea loc în perioada 17-24 Iulie, în Cluj. Tema acestuia este Managementul Proiectului. Taxa de participare: 695/ Participant, 595/Voluntar.

Posibilități de reducere:

  • 150 lei pentru membrii Netzwerk care mai aduc 4 prieteni din organizație ( toți trebuie sa participe la workshop-ul de pe caravană)
  • 100 de lei pentru elevii clasei a 9-a care au participat acest an la Olimpiada Națională de Limba Germană Modernă/Maternă.
  • 100 de lei pentru cine a strâns cinci formulare de 2%.

Participanții vor fi cazați în căminele studențești și mesele vor fi luate la cantina universității. Termenul limită de înscriere este 20 Mai așa că nu mai sta pe gânduri și hai la Sommerschuleee!!!!!

Contact: Miriam Faur, Tel.: 0755 039 661

Înscrie-te aici:

Participanti:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScItcNyZL-MWg75A6QReSu8h8HL8RtZkSMhvuqJgbfWClZmYw/viewform?embedded=true

Voluntari:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdy6x2z3_QTOQZipWdKsok_Q7Hx_IWoimeky95jLHoy2lgdlA/viewform?embedded=true

Ein hoch auf uns!

Datele Proiectului

Orașul:
Cluj-Napoca
Participanți de la nivel:
International
Organizat de:
Organizații studențești
Anul:
2019