Școala de Vară Gutenberg 2022

Școala de vară Gutenberg s-a întors! Dacă ți-au lipsit atât de mult ca nouă proiectele noastre în format fizic, aceasta este șansa ta de a ne întâlni la Cluj în perioada 18-24 iulie.

Cui se adresează proiectul?

Elevilor și studenților din România și sud-estul Europei, care împărtășesc într-o oarecare măsură interesul pentru limba germane și dezvoltarea personală!

De ce ar trebui să participi? 

Ai posibilitatea să petreci timp cu elevi și studenți, care sunt interesați de limba germană și de dezvoltarea personală. Anul acesta proiectul este internațional și vei cunoaște oameni din diferite țări. Oferim un program vast de workshop-uri interactive și practice, care te introduc în lumea Project Managementului și nu numai. Știm că și timpul liber este important, de aceea organizăm activități care încurajează legarea de prietenii și bineînțeles, distracția.

Faci parte dintr-un Jugendverein Gutenberg?

Dacă răspunsul este „DA”, trebuie să spunem că anul acesta am pregătit ceva special pentru tine și echipa ta. Vino cu echipa ta la Școala de vară Gutenberg și veți avea șansa de a vă dezvolta, de a vă consolida relațiile și de a învăța lucruri noi despre organizarea unui proiect.

Dacă ai participat deja la 2 proiecte Gutenberg și vrei să afli cum este să faci parte dintr-o echipă organizatorică mare, înscrie-te ca voluntar! Vei învăța cum să îți organizezi echipa, timpul și task-urile, adunând experiențe minunate! Pregătirea echipei pentru Școala de Vară Gutenberg începe în 15 iulie în Cluj.

Noutăți:

Anul acesta oferim mai multe teme. Vei avea oportunitatea să îți alegi tema, în funcție de preferință, urmând mai apoi să fii repartizat după principiul “primul venit, primul servit”, așa că nu mai aștepta și ocupă-ți locul!

Cum arată programul la Cluj?

  • O zi de introducere în proiect
  • 3 zile a câte 2 workshop-uri creative pe tematica aleasă de tine dintre:
  • Tabără de învățarea limbii germane (A1-A2)
  • Teatru (B1-C1)
  • Comunicare și Jurnalism (B1-C1)
  • Photo și Video Editing (B1-C1)
  • O zi cu 2 workshop-uri pe subiectul managementul proiectului, aplicat pe tematica “studiată” în primele 3 zile
  • O zi dedicată simulării unui proiect creat de tine și echipa ta în urma cunoștințelor și experiențelor acumulate în cadrul proiectului
  • O zi de feedback și încheiere a proiectului

Participanții vor fi împărțiți în echipe în funcție de nivelul lor de limbă.

Taxă de participare:

Participanți din România: 600 lei

Participanți din afara României: 100 EUR 

Voluntari: 300 lei

Taxa de participare acoperă costurile de cazare, masă și materiale de workshop aferente proiectului. 

De transport se va ocupa fiecare participant. 

Posibilități de reducere:

100 lei – Am participat la olimpiada de limba germană modernă. 

100 lei – Vin la Sommerschule cu inca 3 prieteni. Numele lor vor fi trecute în ultima casetă de text.

100 lei – Am participat la Olimpiada Națională de Germană Maternă.

Participanții vor fi cazați în căminele studențești și mesele vor fi luate la cantina universității. Termenul limită de înscriere este 1 Iunie așa că nu mai sta pe gânduri și hai la Sommerschuleee!!!

Formular de înscriere pentru participanți: https://forms.gle/AMQyDsKnMnipK8Sd7

Formular de înscriere pentru voluntari:  https://forms.gle/2g5uCfmwnx1XVQor9

Proiectul este organizat cu sprijinul financiar al Universitatii Babes-Bolyai, Cluj-Napoca și a Donauschwäbische Kulturstiftung din landul Baden-Württemberg.

Contact: Loredana Mareș, Tel.: 0738 256 576

Eröffnung der Sommerschule

Liebe Teilnehmer und Teilnehmerinnen, Zur feierlichen Eröffnung der diesjährigen Sommerschule möchten wir uns herzlich bei unseren langjährigen Partnern bedanken.

Besonderen Dank möchten wir der Donauschwäbische Kulturstiftung des Landes Baden-Württemberg ausrichten, die uns erneut auch dieses Jahr bei unserem Projekt unterstützen.

Bedanken möchten wir uns zudem bei dem deutschen Konsulat aus Hermannstadt, welches uns auch regelmäßig eine große Unterstützung ist.

Zu diesem Anlass möchten die beiden Institutionen ein paar Worte an euch richten:

Datele Proiectului

Orașul:
Cluj-Napoca
Participanți de la nivel:
International
Organizat de:
Organizații studențești
Anul:
2022