Stagiile de practică în reprezentarea landului Baden-Württemberg

Stagiile de practică în reprezentarea landului Baden-Württemberg la Uniunea Europeană din Bruxelles, în cadrul unui program de burse sunt oferite de Fundația Culturală Donauschwäbisch a landului Baden-Württemberg pentru membrii asociației studențești germane Gutenberg, Cluj-Napoca.

Dragi membri ai asociației Gutenberg,

A trăi o viață de student minunată înseamnă, de asemenea, să desfășurați activități suplimentare în afara universității, care să fie benefice atât pentru viața personală, cât și pentru cea profesională.

Ce ar putea fi asta? De exemplu, a face un stagiu practic.

În acest context, avem oportunitatea de doi ani să obținem un loc de stagiu practic – în cadrul reprezentanței landului Baden-Württemberg la Uniunea Europeană din Bruxelles – cu sprijinul partenerului nostru pe termen lung, Fundația Culturală Donauschwäbisch a landului Baden-Württemberg.

Un loc de stagiu practic pe an este oferit de DSKS pentru un membru activ al asociației Gutenberg din Cluj-Napoca.

 • Procedura de selecție: Gutenberg în colaborare cu domnul Dr. Eugen Christ – directorul executiv al DSKS.

Ce înseamnă asta?

 • Dacă ești un membru implicat al asociației noastre și ești interesat de afacerile UE și de politica germană, dacă ești o persoană curioasă și dorești mereu să înveți lucruri noi, ai ocazia să faci un stagiu practic la Bruxelles și să experimentezi viața de practicant în una dintre cele mai multiculturale orașe din Europa.

Aici poți găsi câteva informații și condiții importante pe care trebuie să le iei în considerare:

 • Condiții:
  • 3 luni, cu excepția cazului în care regulamentul universității prevede o perioadă mai lungă pentru recunoaștere (în acest caz, se poate verifica dacă o perioadă mai lungă este posibilă).
  • Toate specializările universitare, dar se preferă studiile europene și științele economice.
  • Cunoștințe de limba germană scris și vorbit (nivel C1) și o limbă străină: cunoașterea limbii engleze scris și vorbit, eventual cunoștințe de limba franceză scris și vorbit (avantaj să cunoașteți ambele!)
  • Nu se cere finalizarea studiilor, cu excepția cazului în care sunteți înscriși la un program de masterat după finalizarea programului de licență (nu mai este posibil după obținerea diplomei de master).
 • Înscriere:
  • Înregistrarea se face cu 4-6 luni în avans.
  • Candidatura se face prin intermediul DSKS.
  • Documentele necesare: scrisoare de intenție, diplome, adeverință de studii (vă rugăm să includeți informațiile de contact: număr de telefon și adresă de e-mail) – trimiteți-le la adresa [email protected].
  • Perioada:
   • 09. – 30.11.
  • Beneficii:
   • 450,00 Euro/lună (oferite de reprezentanța landului)
   • DSKS: 550,00 Euro/luna x 3 luni = 1.650 Euro cazare, incluzand decontare pentru costurile de zbor/transport catre Bruxelles si retur
   • Lista de opțiuni de cazare (oferită de reprezentanța landului)

Te-am făcut curios/curioasă? Dorești să afli despre experiențele colegelor tale din ultimii doi ani?

Uită-te la rapoartele de practică ale celor două foste beneficiare de stagii de practică:

WhatsApp Image 2023-01-06 at 09.55.27

2021 – Ana Bednar

„Aceasta a fost o experiență complexă într-un oraș multicultural, o mulțime de lucruri noi învățate, multe excursii în întreaga Belgia și nu numai, o mulțime de prietenii și contacte, și nu în ultimul rând, gofrele și cartofii prăjiți belgieni.“.

Raport de practică

WhatsApp Image 2023-01-06 at 09.55.00

2022 – Irina Anghelescu

„Am acumulat multe cunoștințe în domeniile nutriției, agriculturii și protecției consumatorilor, mi-am dezvoltat abilitățile de lucru în echipă, mi-am îmbunătățit vocabularul în limba germană și am stabilit multe contacte valoroase, nu doar cu colegii de practică, ci și cu alți oameni, pe care cu siguranță le voi menține și în viitor. Nu în ultimul rând, am descoperit multe orașe frumoase, am aflat mai multe informații despre istoria Belgiei și am savurat waffle-urile delicioase, cartofi prăjiți  și, desigur, berea belgiană.“

Raport de practică

Pentru orice întrebări sau informații suplimentare, te rugăm să ne contactezi la adresa de email [email protected].

Datele Proiectului

Orașul:
Cluj-Napoca
Participanți de la nivel:
International
Organizat de:
Organizații studențești
Anul:
2022
Tip proiect:
Internațional