Tabăra de iarnă 2014

Scopul acestui proiect este de a aprofunda abilitățile de limbă germană, nu numai în ceea ce privește etimologia sau fonetica, ci și în ceea ce privește cultura germană.

Încurajăm creativitatea tinerilor de limbă germană și depășirea barierelor lingvistice într-un mod interactiv.

Grupul țintă sunt școlarii de limbă germană cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani.
Ediția din acest an a venit ca o completare a eforturilor depuse în cele două conferințe pe tema „Situația limbii germane în atitudinile românești” și ca parte a „Zilelor culturii germane ale Universității Babes Bolyai“ pentru a consolida relația și comunicarea dintre protagoniștii mediului vorbitor de limbă germană, nu numai la nivel local, ci și la nivel național. În perioada 14-20 decembrie 2014 am petrecut o săptămână plină de activități și ateliere în limba germană cu cei 40 de participanți vorbitori de limbă germană din Baru Mare, raionul Hunedoara la tabăra de stagii a BBU.

Tema proiectului: „Politica pentru tineret și Consiliul studențesc în limba germană”. Toate atelierele organizate au avut ca finalitate o simulare de două zile, în care participanții au preluat rolul diferitelor instituții din zona de limbă germană, care se aflau și în situația înființării consiliului studențesc.
ateliere de lucru despre managementul proiectelor, diplomație, vorbire în public, retorică, negociere, gândire critică, lucru în echipă și consolidarea echipei, am încercat să oferim celor 40 de participanți cunoștințele de care au nevoie pentru un joc de rol de succes.

Datele Proiectului

Orașul:
Cluj-Napoca
Participanți de la nivel:
National
Organizat de:
Organizații studențești
Anul:
2014
Tip proiect:
Tabăra de iarnă