Tabăra de iarnă 2015

Gutenberg WinterCamp este unul dintre cele mai populare proiecte ale Asociației Studenților Gutenberg, în cadrul căruia 40 de elevi vorbitori de limbă germană, de la clasele 9-12, participă la numeroase ateliere și evenimente interactive.

Ediția din 2015 are ca temă „Politica europeană pentru tineret: integrare și toleranță”.

În perioada 13.-19. În decembrie, elevii înscriși călătoresc împreună cu organizatorii și voluntarii la Baru Mare, raionul Hunedoara, unde vor petrece întreaga săptămână împreună.

În seminarii extinse de patru zile, vor fi prezentate și dezbătute atât aspectele legate de conținut ale subiectului (Ce este integrarea? Care sunt organele juridice care se ocupă de integrarea minorităților? Ce se face la nivelul Uniunii Europene și prin ce?), precum și aspectele formei (cum se ține un discurs? Cum ar trebui construite argumentele?) sunt luate în considerare.

Toate aceste ateliere ar trebui să servească pentru a se asigura că o simulare poate avea loc în ultimele două zile în care participanții ar trebui să preia rolul unei țări și să intre într-o dezbatere pe tema „politicii minorităților”.

Gama de seminarii este completată de proiecții de film și muzică, precum și de petreceri tematice.

Date de bază

• Perioada: 13-19 decembrie 2015 – Baru Mare, județul Hunedoara, România • Taxă de participare: 390 RON (acoperă costurile de cazare și masă, sunt incluse și costurile de transport din Cluj-Napoca și înapoi) • Numărul de participanți: 40 • Grup țintă: elevi vorbitori de limbă germană din limba maternă și școli de limbi străine, de la clasa a IX-a la a XII-a

TERMEN DE APLICARE: 25 noiembrie 2015

https://docs.google.com/forms/d/1LrD6ecTZejLR97jk7LZ_-gC3FKZhvBhOW-rlPCAcBLE/viewform?embedded=true

Datele Proiectului

Orașul:
Cluj-Napoca
Participanți de la nivel:
National
Organizat de:
Organizații studențești
Anul:
2015
Tip proiect:
Tabăra de iarnă