Asociația Gutenberg București

Despre noi

Gutenberg este o asociație studențească în continuă creștere și care facilitează tot mai multor studenți accesul la limba și la cultura germană de la an la an. După înființarea filialei principale de la Cluj, precum și după o serie de proiecte naționale, dar și internaționale, de succes, apreciate atât de către cei mici, cât și de către tineri și de către cei mari, a sosit în sfârșit momentul deschiderii unei filiale la București, capitala României.

#București

Noi suntem așadar Gutenberg București, o echipă relativ mică și aflată încă la început de drum, comaprativ cu frații noștri mai mari de la Cluj. Suntem însă o echipă omogenă, dinamică și dedicată, de oameni proveniți de la mai multe facultăți cu predare în limba germană. Suntem pregătiți și entuziasmați să întreprindem tot felul de proiecte interesante, pentru promovarea limbii germane în sudul țării și să îi ajutăm astfel și pe alți să își îmbunătățească cunoștiințele de limbă. Publicul nostru țintă este reprezentat de tineri, elevi și studenți, pe care dorim să îi implicăm activ în desfășurarea evenimentelor noastre.

Fondarea

Întemeierea filialei Gutenberg de la București reprezintă pentru noi doar primul pas pentru a crea o comunitate vastă de vorbitori de limba germană și în această regiune geografică. Bucureștiul este cu siguranță un oraș în care limba germană este vorbită atât de către elevii de la liceele de profil, cât și de către studenții de la facultățile cu predare în această limbă. De asemenea, Bucureștiul atrage turiști si firme din Germania, care pot să ajute această comunitate pe care noi o dorim.

Proiecte în București

No data was found