Asociația Gutenberg Iași

Noi suntem Gutenberg Iași

Gutenberg Iași a funcționat drept grup de inițiativă al studenților vorbitori de limba germană din Iași începând cu anul 2018, iar în anul 2020 a primit și personalitate juridică – acesta fiind anul de înființare al Asociației Gutenberg Iași.

Înainte de a avea numele „Gutenberg Studentenverein Iași”, eram cunoscuți drept Clubul Studenților Germaniști (CSG). Începând cu februarie 2019, am luat decizia de a ne uni forțele pentru a continua să realizăm lucruri minunate. Pentru că „unde suntem mulți, puterea crește”, prin această decizie de a lua parte la proiectul Gutenberg, vocea vorbitorilor de limba germană din România va fi și mai tare auzită.

#Iași

Noi, studenții din Asociația Gutenberg Iași, suntem tineri într-o dezvoltare continuă și dorim să răspândim atât cultura, cât și limba germană în jurul nostru. Dat fiind faptul că orașul Iași are nevoie de mai multă germană, noi suntem aici să vă oferim șansa de a lua parte la proiecte atât naționale, cât și internaționale. Plini de energie pozitivă și nerăbdători, suntem gata să desfășurăm activități în folosul tuturor!

Numai împreună putem construi un mediu educațional înfloritor!

Câteva din proiectele realizate

Între proiectele cu tradiție organizate anual de membrii Gutneberg Iași se numără următoarele inițiative:

Seara de Film Gutenberg

Primele 2 Serii de film (Gutenberg Filmabend, 2019-2019) au adus împreună 60+ de spectatori. Activitatea și-a atins scopul recreativ și a ajutat la creșterea vizibilității Asociației Gutenberg Iași în cadrul studenților și cadrelor profesorale ale Universității A. I. Cuza Iași.

Zilele Porților Deschise

În cadrul evenimentului organizat anual de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Zilele Porților Deschise, Catedra de Germană și Asociația Gutenberg le-au prezentat viitorilor studenți oferta educațională pe linia de germană de la Universitatea ieșeană.
Informațiile au ajuns la peste 100+ de elevi din clasele a XII-a din diferite județe ale țării, în special din zona Moldovei.

Tabăra de vară

Taberele de limba germană Gutenberg Iași au fost în 2019 la prima ediție și au avut două categorii de vârste vizate: elevii din clasele 0-4, respectiv 5-8. Ambele tabere au avut la bază temele natură, nutriție și sport. Copiii care au luat parte la acest proiect au aflat mai multe despre o viață mai sănătoasă, au avut parte de activități în concordanță cu temele – și toate acestea în limba germană.

Proiecte în Iași

No data was found