Dezvoltă-ți competențele de comunicare interculturală

📢 Despre proiect: Limba germană sau franceză prin joc

Proiectul Dezvoltă-ți competențele de comunicare interculturală! este destinat elevilor claselor II-VIII din toată țara cu scopul de a le oferi contextul necesar în care aceștia își vor îmbunătăți, atât nivelul de limba germană sau franceză, cât și competențele de comunicare interculturală.

Activitățile din cadrul proiectului presupun organizarea de ateliere nonformale interactive, atât în mediul online, cât și offline, alături de vorbitori avansați / nativi ai acestor limbi, care vor încuraja participarea activă și comunicarea liberă, deschisă, precum și cunoașterea și toleranța față de culturi diferite cu accent pe competențele conversaționale. 
Activitățile vizează dezvoltarea de competențe lingvistice și conversaționale, dar și dezvoltarea personală și profesională a tinerilor participanți. Dobândirea și îmbunătățirea acestor competențe va oferi avantaje pe termen lung și plusvaloare pe piața muncii.

👫 Cine poate participa?

La atelierele și activitățile din cadrul proiectului Dezvoltă-ți competențele de comunicare interculturală! pot participa elevii claselor II-VIII din România, care își doresc să își dezvolte capacitățile de comunicare atât în limba maternă, cât și într-o limbă străină. Ateliere nonformale de limba germană sau franceză sunt dedicate elevilor cu un nivel lingvistic de germană sau franceză între A1-C1, cu accent pe învățarea prin joc. 

✍️ Cum se face înscrierea la ateliere?

Dacă ești interesat de activitățile noastre în limba germană sau franceză, poți participa la acestea prin completarea formularului de mai jos în calitate de elev sau părinte. După înscriere, revenim noi către tine cu un mail cu toate detaliile și cu  linkul de conectare pe Zoom la atelierul ales.

Locurile sunt limitate, fapt pentru care te invitam sa completezi formularul cât mai repede. Dacă intervine ceva și nu mai poți participa, te rugăm să ne anunți printr-un email pe [email protected] pentru a nu ocupa locul altui copil doritor. 
Mai mult, îți recomandăm să urmărești pagina noastră de Facebook pentru a afla când se mai organizează atelierele de germană sau franceză sau alte activități interesante și interactive pentru vârsta ta.

🕖 Când au loc atelierele?

Un atelier durează 60 de minute și are loc pe Zoom, iar cu o zi înaintea desfășurării atelierului pentru care îți exprimi interesul vei primi pe e-mail linkul de acces. Proiectul se va desfășura în perioada Aprilie – Decembrie 2022, iar primele atelierele vor avea loc în lunile Aprilie, Mai și Iunie.
Următoarele ateliere de germană sau franceză au loc în perioada:

  • Atelier de franceză prin Joc, Nivel A1.1, 6 Iunie 2022, interval orar 17:00-18:00, online
  • Atelier de germană prin Joc, Nivel A1.1, 6 Iunie 2022, interval orar 18:00-19:00, online
  • Atelier de franceză prin Joc, Nivel A1.2, 9 Iunie 2022, interval orar 17:00-18:00, online
  • Atelier de germană prin Joc, Nivel A1.2, 9 Iunie 2022, interval orar 18:00-19:00, online

❤️ SPRIJIN

Acest proiect inițiat de Asociația Gutenberg – Organizația tinerilor vorbitori de limba germană din Satu Mare va avea loc datorită sprijinului obținut în cadrul programului Start ONG.
Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale / de inițiativă.

Datele Proiectului

Orașul:
Satu Mare
Participanți de la nivel:
Local
Organizat de:
Organizații studențești
Anul:
2022
Tip proiect:
Ateliere elevi