Ziarul Gutenberg

Ce este ziarul Gutenberg?

Prima ediție a ziarului Gutenberg a apărut în anul 2012 cu scopul de a promova limba germană, și mai ales scrierea de articole și cititul în limba germană. Ziarul se adresează în primul rând elevilor de liceu, dar și studenților și altor iubitori de limba germană. Timp de un an, redactorii Asociației Gutenberg caută informații despre teme interesante, care apoi vor fi citite de tineri și vor rezulta în discuții în și despre limba germană.

Ziarul apare anual, în luna februarie, și este distribuit în cadrul proiectului CARAVANA GUTENBERG, dar îl puteți găsi și la alte evenimente, la care participăm, cum ar fi TÂRGUL DE CARIERE.

Scrie și tu pentru Ziarul Gutenberg

Îți place să scrii articole pentru tinerii vorbitori de limba germană? Există o temă care ți-a atras atenția și vrei să împarți cunoștințele tale?
Ajută-ne să facem ziarul cât mai interesant pentru tinerii cititori! Contactează-ne pe PAGINA DE FACEBOOK sau pe mail la [email protected], propune o temă sau trimite-ne un articol scris de tine, pe care îl vom publica în următoarea ediție a ziarului. 

Ultimele 8 ediții ale ziarului Gutenberg, în limba germană, varianta pdf