Întâlnirea rețelei

Proiectele asociației Gutenberg

În timpul anului Gutenberg, asociația studențească organizează 3 proiecte pentru școlari din clasa a IX-a -a XII-a, și anume tabăra de iarnă, școala de vară și întâlnirea de rețea.

Sommerschule

Școala de vară (Sommerschule) este cel mai mare proiect al nostru. La sfârșitul lunii iulie, aproximativ 200 de participanți se adună la Cluj-Napoca și participă la diferite ateliere.

În plus, există diverse activități de agrement după atelier, de la petreceri la seri de creativitate. Facem ceea ce faci tu în timpul vieții de student: ne distram și întâlnim oameni noi!

Wintercamp

Tabăra de iarnă (Wintercamp) are loc în ultima săptămână din decembrie, înainte de sărbătorile de Crăciun, in Baru Mare și oferă ateliere de lucru despre antreprenoriat.

Pe scurt, înveți cum să începi o afacere. De data aceasta sunt în jur de 40 de participanți care își fac prieteni foarte repede, într-o săptămână și chiar devin o familie.

Bineînțeles că nu uităm nici de Crăciun: împodobim bradul împreună, construim oameni de zăpadă și cântăm colinde!

Netzwerktreffen

Nu în ultimul rând, Întâlnirea Rețelei (Netzwerktreffen) este ocazia perfectă de a vă cunoaște colegii din alte orașe și din asociația studențească.

Într-un weekend, voluntarii din toate cluburile de tineret se adună într-un singur loc la alegere și participă la sesiunile de instruire. Problemele cluburilor sunt, de asemenea, discutate, schimbând  cunoștințe, idei și recomandări.

Acest lucru este foarte important, deoarece toți vrem să lucrăm pentru a îmbunătăți în continuare Rețeaua.

Deci, de ce ar trebui să iei parte la proiectele noastre?

Scopul principal

Scopul principal al rețelei este de a educa tineri responsabili și îndrăzneți care vor să facă lumea un loc mai bun. Pentru a face acest lucru, trebuie să evoluezi și să organizezi evenimente cât mai mari și mai ambițioase. Astfel, ai nevoie de abilități pe care le poți dobândi luând parte la proiectelor noastre. Am adunat aceste abilități prin experiența noastră în asociația studențească și suntem gata să le transmitem mai departe.

De ce "rețea"?

Împreună  întărim echipa. Nu degeaba ne numim „rețea”. Vrem să luați legătura unul cu celălalt. Aceasta simplifică considerabil comunicarea.

Dacă puteți avea încredere în membrii unei echipe și le puteți vorbi deschis, atunci cooperarea funcționează mult mai bine. Când împărtășiți cunoștințe unul cu celălalt, întreaga echipă se îmbunătățește.

Motivația

Ne distrăm cu adevărat. Gutenberg nu înseamnă doar muncă. Este vorba, de asemenea, de a face prieteni și, în general, de a aduna experiențe pe care altfel nu le-ați avea.

De aceea este important pentru noi să asociați Gutenberg cu ceva pozitiv. Acest lucru vă oferă motivația de a continua mai departe chiar și în momentele dificile.

În timpul anului Gutenberg, asociația studențească organizează 3 proiecte pentru școlari din clasa a IX-a -a XII-a, și anume tabăra de iarnă, școala de vară și întâlnirea de rețea.

Școala de vară (Sommerschule) este cel mai mare proiect al nostru. La sfârșitul lunii iulie, aproximativ 200 de participanți se adună la Cluj-Napoca și participă la diferite ateliere. În plus, există diverse activități de agrement după atelier, de la petreceri la seri de creativitate. Facem ceea ce faci tu în timpul vieții de student: ne distram și întâlnim oameni noi!

Tabăra de iarnă (Wintercamp) are loc în ultima săptămână din decembrie, înainte de sărbătorile de Crăciun, in Baru Mare și oferă ateliere de lucru despre antreprenoriat. Pe scurt, înveți cum să începi o afacere. De data aceasta sunt în jur de 40 de participanți care își fac prieteni foarte repede, într-o săptămână și chiar devin o familie. Bineînțeles că nu uităm nici de Crăciun: împodobim bradul împreună, construim oameni de zăpadă și cântăm colinde!

Nu în ultimul rând, Întâlnirea  Rețelei (Netzwerktreffen) este ocazia perfectă de a vă cunoaște colegii din alte orașe și din asociația studențească. Într-un weekend, voluntarii din toate cluburile de tineret se adună într-un singur loc la alegere și participă la sesiunile de instruire. Problemele cluburilor sunt, de asemenea, discutate, schimbând  cunoștințe, idei și recomandări. Acest lucru este foarte important, deoarece toți vrem să lucrăm pentru a îmbunătăți în continuare Rețeaua.

Deci, de ce ar trebui să iei parte la proiectele noastre?

Scopul principal al rețelei este de a educa tineri responsabili și îndrăzneți care vor să facă lumea un loc mai bun. Pentru a face acest lucru, trebuie să evoluezi  și să organizezi evenimente cât mai mari și mai ambițioase.Astfel, ai nevoie de abilități pe care le poți dobândi  luând parte la proiectelor noastre. Am adunat aceste abilități prin experiența noastră în asociația studențească și suntem gata să le transmitem mai departe.

Împreună  întărim echipa. Nu degeaba ne numim „rețea”. Vrem să luați legătura unul cu celălalt. Aceasta simplifică considerabil comunicarea. Dacă puteți avea încredere în membrii unei echipe și le puteți vorbi deschis, atunci cooperarea funcționează mult mai bine. Când împărtășiți cunoștințe unul cu celălalt, întreaga echipă se îmbunătățește.

Ne distrăm cu adevărat. Gutenberg nu înseamnă doar muncă. Este vorba, de asemenea, de a face prieteni și, în general, de a aduna experiențe pe care altfel nu le-ați avea. De aceea este important pentru noi să asociați Gutenberg cu ceva pozitiv. Acest lucru vă oferă motivația de a continua mai departe chiar și în momentele dificile.