Gutenberg Training of Online Trainers

Gutenberg Training of Online Trainers

Ce înseamnă Gutenberg ToOT – Training of Online Trainers?

Conceptul „Training of Online Trainers” (sau Formare de Formatori în mediul Online) reprezintă un program de formare a cunoștințelor, abilităților și atitudinilor responsabililor de procese educaționale, pentru mediul online.

Prin proiectul Gutenberg ToOT – Training of Online Trainers, ne propunem să sprijinim activ practicieni în educație din toată țara (profesori, educatori, traineri, lucrători de tineret etc.) în tranziția proceselor educaționale din offline, către online și blended learning, făcând accesibile instrumente pentru livrarea de experiențe educaționale eficiente.

Resursele din cadrul proiectului

Am pregătit pentru toți cei interesați de procesul facilitării orelor online o serie de materiale formată din următoarele categorii: o serie de clipuri video care tratează în detaliu conceptele principale ale proiectelui, apoi varianta scrisă a acestora- sub forma unor booklet-uri și, nu în cele din urmă, o serie de ateliere demonstrative, în care punem în practică conceptele învățate în modulul de bază.

DETALII DESPRE PROIECT & ÎNSCRIERI:

Echipa Gutenberg vă invită să vă înscrieți la GUTENBERG ToOT – Training of Online Trainers!

Proiectul are loc în perioada octombrie – decembrie 2020.

Am pregătit un proiect dedicat practicienilor în domeniul educației formale și nonformale (profesori, educatori, traineri, lucrători de tineret etc.), în vederea formării de formatori specializați în facilitarea online.

Programul este organizat de către echipa Gutenberg, cu o experiență de 11+ ani în domeniul proiectelor educaționale nonformale. Trainingurile online sunt susținute de traineri cu experiență în facilitarea digitală interactivă.

Ce înseamnă Gutenberg ToOT – Training of Online Trainers?

Conceptul „Training of Online Trainers” (sau Formare de Formatori în mediul Online) reprezintă un program de formare în materie de cunoștințe, abilități și atitudini în rândul celor care facilitează procese educaționale, și cum să le adapteze la mediul online.

Prin programul educativ complex Gutenberg ToOT – Training of Online Trainers, ne propunem să sprijinim practicienii în educație din toată țara (profesori, educatori, traineri, lucrători de tineret etc.) în tranziția proceselor educaționale din offline către online și blended learning.

Scopul acestui program este transmiterea de cunoștințe și instrumente practice către practicienii în domeniul educației, prin care aceștia își pot dezvolta competențele de facilitare digitală, pentru a livra experiențe educaționale eficiente către comunitățile din care fac parte.

Cui se adresează acest proiect?

În cadrul acestui program educațional, ne propunem să sprijinim activ 40+ practicieni în educație din toată țara. Astfel, invităm toți profesorii, trainerii, educatorii, învățătorii, meditatorii, formatorii și lucrătorii de tineret să se înscrie, în mod gratuit, la unul dintre cele 4 module organizate în perioada octombrie – decembrie 2020.

Selecția participanților

Selecția participanților se va face în baza informațiilor din formularul de înscriere, un rol important fiind jucat de motivația și capacitatea de diseminare a celor învățate către comunitățile locale din care provine fiecare participant.

Proiectul se adresează persoanelor active în domeniul educațional (formal sau nonformal), însă experiența anterioară în domeniul facilitării online nu este o cerință obligatorie.

Menționăm faptul că prezența online și participarea activă la toate sesiunile și activitățile programului este obligatorie pentru absolvirea modulului.

Când au loc modulele de formare?

Fiecare participant va avea posibilitatea la înscriere să opteze pentru unul dintre cele 4 module de formare de competențe de bază, ce au loc pe parcursul lunilor octombrie – decembrie 2020.

Fiecare modul se desfășoară pe durata a 2 săptămâni și va cuprinde 4 sesiuni online (a câte 2,5 ore fiecare), pe concepte de bază ale facilitării online:

  • Sesiunea 1: Introducere în facilitarea digitală și crearea cursurilor online,
  • Sesiunea 2: Pedagogia și didactica cursurilor online,
  • Sesiunea 3: Facilitare interactivă și gamification,
  • Sesiunea 4: Evaluarea cursurilor online.

În plus, între sesiunile de formare online, vor exista exerciții pregătitoare și sesiuni de lucru individual, prin care participanții își vor construi propriul curs, până la încheierea modului de formare.

Vor exista 4 module de formare (identice) în 4 perioade diferite, pentru grupe de maxim 10 participanți / modul, organizate după următorul calendar:

  • Grupa 1: 23 și 24 octombrie 2020 (2 sesiuni pe zi)
  • Grupa 2: 27 și 30 octombrie, 3 și 6 noiembrie 2020,
  • Grupa 3: 10 și 12 noiembrie, 17 și 19 noiembrie 2020,
  • Grupa 4: 25 și 27 noiembrie, 2 și 4 decembrie 2020.

Veți putea selecta în formularul de participare grupa dorită. În urma selecției grupelor de participanți și a disponibilității locurilor pentru fiecare dintre acestea, există posibilitatea să apară modificări pentru datele exacte ale cursurilor, însă săptămânile în care va avea loc fiecare modul sunt fixe. Orice schimbare va fi comunicată din timp participanților..

Ce se întâmplă după încheierea programului de formare?

După parcurgerea modulului de formare de bază pentru fiecare dintre grupe, cursanții vor avea ocazia să pună în practică cele învățate, prin organizarea de ateliere online demonstrative, pentru comunitățile locale din care provin. Astfel, fiecare cursant va organiza câte 1 atelier demonstrativ, în termen de maxim 2 săptămâni de la încheierea programului de formare, beneficiind de tot sprijinul organizatoric al formatorilor și al echipei Gutenberg, care implementează acest proiect.

De asemenea, în luna decembrie, va avea loc un al doilea modul de specializare în facilitare online, dedicat absolvenților modulului de bază (constând într-o singură sesiune, pe o tematică la alegere).

Toate detaliile despre următoarele etape se vor transmite în cadrul sesiunilor de formare, către cursanții confirmați.

Unde are loc programul de formare?

Toate cursurile se desfășoară exclusiv în mediul ONLINE. În urma înscrierii la program și în urma procesului de selecție, vor fi transmise pe e-mail toate detaliile tehnice necesare pentru conectare.

Cât costă participarea la proiect?

Participarea la un modul din cadrul programului pentru fiecare participant doritor este GRATUITĂ.

Este necesară doar înscrierea prin intermediul formularului de participare și confirmarea ulterioară a participării, în urma procesului de selecție.

Înscrieri

Pentru înscriere, completați formularul de mai jos.
Completarea formularului de înscriere reprezintă intenția dumneavoastră de a lua parte la un modul de formare. Participarea va fi confirmată în urma procesului de selecție.

Termenul limită pentru înscrieri pentru prima grupă este 12.10.2020, dar procesul de înscriere va continua și după această dată, până la completarea tuturor celor 40 de locuri ale celor 4 module.

Contact

Dacă doriți mai multe detalii, vă stăm la dispoziție pe pagina de Facebook: Gutenberg Studentenverein și pe e-mail: [email protected].

Haideți să descoperim împreună care sunt metodele și instrumentele pentru a livra experiențe educaționale eficiente, în mediul online!

Sprijin

Acest proiect este organizat de Asociația Gutenberg – Organizația tinerilor vorbitori de limba germană din Satu Mare și are loc datorită sprijinului obținut în cadrul programului Start ONG.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale / de inițiativă.

#StartONG #ImplicareaFaceDiferenta #KauflandRomania #ActforTomorrow #Gutenberg #ToT #ToOT #Educatie #EducatieOnline #ScoalaOnline #CursOnline #FacilitareDigitala

Datele Proiectului

Orașul:
Cluj-Napoca
Participanți de la nivel:
Local
Organizat de:
Organizații studențești
Anul:
2020