Asociația Gutenberg vă invită să vă înscrieți la activitățile din cadrul proiectului Ateliere nonformale de dezvoltare personală pentru elevi!
Am pregătit un proiect dedicat elevilor din clasele II – XII din toată țara, prin care ne propunem să contribuim la dezvoltarea personală a elevilor, prin organizarea de activități nonformale interactive, în vederea dezvoltării abilităților de viață independentă.
Atelierele sunt organizate de către echipa Gutenberg, cu o experiență de 12+ ani în domeniul proiectelor educaționale nonformale.
Atelierele online sau offline sunt susținute de traineri cu experiență în facilitarea digitală interactivă, respectiv în facilitarea nonformală de activități pentru copii și tineri.
📝 Tematicile abordate

Consiliere în carieră (pentru clasele 9-12)
Gestionarea emoțiilor (pentru clasele 5-8)


Leadership (pentru clasele 5-12)
Educație Civică & Politică (pentru clasele 5-12)


Educație Financiară & Antreprenoriat (pentru clasele 2-8)
🗣️ Cine sunt trainerii atelierelor?

Andreea
Andreea Pal este studentă în anul II la masteratul de Psihologia Sănătății Publice și Clinice, în cadrul Universității Babeș-Bolyai. Încă din perioada liceului, profită de orice oportunitate pentru a purta discuții cu și pentru copiii și tinerii din România și pentru a se implica în proiecte care să vină în sprijinul și să promoveze starea de bine a acestora. Deoarece clasa a 12-a a reprezentat pentru ea un moment de cotitură în ceea ce privește cariera, își dorește să împărtășească din experiența și cunoștințele ei pentru a veni în sprijinul viitorilor absolvenți.
Ștefana
Ștefana Rarău este absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În prezent, este masterandă la specializarea Psihologia Sănătății Publice și Clinice. Are o experiență de peste 4 ani în domeniul susținerii atelierelor și cursurilor pentru copii, adolescenți și studenți. Ștefana consideră că, indiferent de domeniu, prevenția este esențială, iar acest lucru stă la baza motivației ei de a desfășura programe de promovare a sănătății psihice în școli.

Cui se adresează aceste ateliere nonformale pentru elevi?
În cadrul acestui program educațional, ne propunem să sprijinim activ peste 100+ de elevi din România (participanți la ateliere online), respectiv din Cluj-Napoca (participanți la ateliere în format fizic).
Selecția participanților:
Toate atelierele se desfășoară în perioada Octombrie – Decembrie 2021, în zile și intervale stabilite de comun acord cu cadrele didactice și instituțiile de învățământ partenere, respectiv în intervale orare
În urma selecției grupelor de participanți și a disponibilității locurilor pentru fiecare dintre acestea, există posibilitatea să existe modificări pentru perioadele de organizare, însă acestea vor fi comunicate din timp și vor fi agreate cu participanții.
🏠 Unde au loc atelierele?
Pentru atelierele desfășurate ONLINE, în urma înscrierii la program și în urma procesului de selecție, vor fi transmise pe e-mail toate detaliile tehnice necesare pentru conectare.
Înscrieri
Participarea la un atelier din cadrul programului pentru fiecare participant doritor este GRATUITĂ.
Este însă necesară înscrierea prin intermediul formularului de participare de mai jos.
📧 Contact
Dacă doriți mai multe detalii, vă stăm la dispoziție pe adresa de e-mail: [email protected].
❤️ Sprijin
Acest proiect este organizat de Asociația Gutenberg – Organizația studenților vorbitori de limba germană și are loc datorită sprijinului obținut în cadrul programului Start ONG.
Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale / de inițiativă.