Proiectul pe care îl derulăm în prezent abordează o problemă majoră de astăzi, care poate fi observată nu numai în România, ci și în întreaga lume. Vorbim despre fenomenul știrilor false, care este problematic de-a lungul veacurilor. Desigur, tinerii sunt deosebit de afectați, deoarece ei sunt cei care cresc împreună cu și pe rețelele de socializare.
Tocmai această problemă dorim să o dezvoltăm prin proiectul nostru, astfel încât să putem educa tinerii și să-i sensibilizăm la o bună gestionare a mass-media si încât să poată distinge între informații credibile și neplauzibile.
Ca parte a proiectului nostru, am dori să vizităm mai multe școli din Transilvania pentru a organiza ateliere de educație mediatica.În acest sens, nu dorim doar să le prezentăm conceptele teoretice, ci și să le încurajăm să le discute și să le dezbată.
Un alt aspect care este foarte important pentru noi este crearea unui material didactic, pe care am dori să-l punem la dispoziția profesorilor liceelor, astfel încât aceștia să poată implementa conținutul de învățare în lecțiile lor în viitor.