Școala de vară 2016

Ce?: -Tabăra de vara Gutenberg

Cine?: – Studenți de limbă germană din România

Când?: – 22.-29. Iulie 2016

Unde? – În Cluj-Napoca, România

Taxa de participare: 455 lei

despre proiect

Școala de vară Gutenberg este cel mai mare eveniment din România, care este dedicat studenților vorbitori de limbă germană din țara noastră.

Este un proiect la care pot participa anual 150 de elevi (între 15 și 19 ani) care învață limba germană ca limbă maternă sau limbă străină în liceele românești.

Scopul proiectului:

Participanții vor primi informații detaliate despre cursul de studiu în limba germană la Universitatea Babeș-Bolyai.

Participând la diferite proiecte, veți stăpâni elementele de bază ale managementului de proiect (în timpul săptămânii veți participa la diferite ateliere și instruiri în acest domeniu). Acest lucru nu numai că ajută la dezvoltarea abilităților de dezvoltare a proiectelor, ci și la încurajarea studenților să-și desfășoare propriile proiecte.

Deoarece proiectul se desfășoară în Cluj-Napoca, participanții noștri vor avea, de asemenea, ocazia să cunoască mai bine unul dintre cele mai mari orașe universitare din România, să experimenteze viața de student și să afle despre cursurile oferite la Universitatea Babeș-Bolyai. Creativitatea și limba germană sunt atrase în timpul proiectelor, astfel încât elevii să învețe să coordoneze și să organizeze singuri proiectele, dar, de asemenea, să învețe ceva nou despre cultura germană.

Participanții vor experimenta munca în echipă, astfel încât să învețe importanța abilității de a lucra împreună, deoarece vor fi împărțiți în grupuri de până la 20 de studenți la scurt timp după începerea programului. Responsabili pentru aceste grupuri vor fi membrii asociației care vor fi responsabili pentru asigurarea desfășurării fără probleme a activităților.

Pentru a motiva studenții să participe activ la ateliere și instruiri, organizăm o competiție la sfârșitul săptămânii, care se va baza pe conținutul săptămânii. În acest fel, participanții au șansa de a folosi lucrurile pe care le-au învățat (de exemplu, în majoritatea edițiilor anterioare ale școlii de vară, participanții au participat la simulări de activități ale ONG-urilor. Elevii au trebuit să înfrunte situații posibile, cum ar fi un joc prin negocierea cu o companie pentru o donație, susținerea unui discurs în fața unui public sau pregătirea unei campanii publicitare pentru un proiect).

La sfârșitul proiectului există o distribuire a certificatelor și o sesiune de feedback (aceasta este alcătuită din chestionare de feedback și discuții în grupuri mici).

Dacă v-am trezit interesul, puteți aplica aici!

http://sommerschule.ro/teilnehmer/

Datele Proiectului

Orașul:
Cluj-Napoca
Participanți de la nivel:
International
Organizat de:
Organizații studențești
Anul:
2016